Νέα στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας με τις πρώην Σοβ. Δημοκρατίες στην κεντρική Ασία

Η Ρωσία και πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες στην Κεντρική Ασία συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστούν τα σύνορα τους σε καιρούς κρίσης όπως τονίστηκε.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Καζακστάν χτες Παρασκευή.putin-600x399

Οι χώρες αυτές είναι Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν

Ο Β.Πούτιν τόνισε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτητων Κρατών ότι οι “ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν από το Αφγανιστάν σε ολόκληρη την κεντρική Ασία, πρέπει να προετοιμαστούμε στρατιωτικά”!

Στην ομιλία του ο Β.Πούτιν στη συνεδρίαση της ΚΑΚ προειδοποίησε για πιθανή στρατιωτική εισβολή ισλαμιστών από το Αφγανιστάν καλώντας τις χώρες της ΚΑΚ να προετοιμαστούν να δράσουν από κοινού για να αποκρούσουν τέτοιες επιθέσεις.

“Πράγματι η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι πολύ κρίσιμη. Οι τρομοκράτες κερδίζουν μεγάλη επιρροή και δεν κρύβουν τα σχέδια τους περαιτέρω επέκτασης” είπε. “Ένας από τους στόχους τους είναι να διεισδύσουν στην Κεντρική Ασία. Είναι σημαντικό για εμάς να προετοιμαστούμε για να δώσουμε μια συντονισμένη απάντηση σε ένα τέτοιο σενάριο”.

Οι παρατηρήσεις του Β.Πούτιν ήρθαν μόλις μια ημέρα αφού ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την διατήρηση 9.800 αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν…

Ο σχηματισμός αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης θα μεταφραστεί ως το στρατιωτικό ισοδύναμο του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη περίοδο…

Επιπλέον, ο Β.Πούτιν κάλεσε όσες χώρες ενδιαφέρονται για λύση στο πρόβλημα της Συρίας να συνεργαστούν με το επιχειρησιακό κέντρο που έχουν συστήσει οι “4+1″ στη Βαγδάτη για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ” ο Β.Πούτιν δείχνει πόσο μεγάλη πολιτική διορατηκότητα έχει. Γνωρίζει ότι θα υπάρξει αντίκτυπος από την ρωσική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία από τις τρομοκρατικές ομάδες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Δύση και γνωρίζει ότι θα υπάρξει πίεση με την αποστολή αυτών των τρομοκρατικών ομάδων σε γειτονικές χώρες”.

Χωρίς να δείχνει με το δάχτυλο τη Δύση, λέει σε όλους να είστε προετοιμασμένοι.. «Ο ίδιος τύπος διείσδυσης που συνέβη στη Συρία μπορεί να συμβεί και στις χώρες σας, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα μας είναι ασφαλή και ότι οι εισβολείς δεν θα μπουν στις χώρες μας”.

“Όσο μεγάλη στρατιωτικά είναι η Ρωσία, δεν θα μπορέσει να χειριστεί μία κρίση παρόμοια με αυτή της Συρίας αν συμβεί σε μισή ντουζίνα χώρες”!