Η Βαβυλωνία στους αιθέρες, τα Νατοϊκά αεροπλάνα και οι πύραυλοι Kalibr-NK

petrosΤου Πέτρου Μ.Πέτρου
Σύμφωνα με ξένους αναλυτές η εκτόξευση των πυραύλων Kalibr-NK από την Κασπία και η ικανότητά τους να ίπτανται μέχρι και 1500 χιλιόμετρα(κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς) προτού πλήξουν το στόχο τους, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα των αμυντικών σχεδιασμών και δυνατοτήτων της Ρωσίας και ταυτόχρονα προκαλούν πονοκέφαλο στους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.
Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Πούτιν στην τελευταία  τηλεοπτική του συνέντευξη, αυτοί οι πύραυλοι πέταξαν σε ύψος μεταξύ 800 και 1300 μέτρων και καθ΄οδόν προς το στόχο τους πήραν 147 στροφές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το εγχείρημα ενημερώθηκαν οι χώρες πάνω από τις οποίες πέταξαν οι πύραυλοι και εξάλλου είναι γνωστό ότι στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών συμμετέχουν εκτός από τη Ρωσία, το Ιράν, Ιράκ και η Συρία. Συνεπώς, οι κυρίαρχες και νόμιμες κυβερνήσεις των εδαφών-αεροδιαδρόμων όπου πέταξαν οι Kalibr ήταν καθόλα ενήμερες και από την πλευρά τους δεν προέκυψε κανένα ζήτημα, ούτε για εκείνες μα ούτε και για την αεροπλοΐα.
Τώρα, με αφορμή την πτήση των πυραύλων, δυτικές πηγές και πάλιν, άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια της αεροπλοΐας, ενώ στην περίπτωση των εχθροπραξιών στις εμπόλεμες περιοχές στην Ουκρανία, όπου επισυνέβη και το τραγικό συμβάν με την Μαλαισιανή πτήση, δεν έψεξαν ποτέ εκείνες τις αρμόδιες αρχές, που δεν έκλεισαν τους αεροδιάδρομους με αποτέλεσμα την τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων.
Πρόδηλα, η εφαρμογή σταθερών μέτρων και πολιτικών και όχι δύο μέτρων και σταθμών, συνιστά την καλύτερη πρόληψη και αποφυγή οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων συμβάντων. Συνεπώς η Δυτική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, δεν μπορεί για μήνες να καταστρατηγεί τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, να ενεργεί χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και χωρίς πρόσκληση από τη νόμιμη Κυβέρνηση της Συρίας και να εξακολουθεί να στέλλει βομβαρδιστικά, άλλα πτητικά μέσα και Drones, που εγκυμονούν ακόμα και θερμά επεισόδια, και να εκφράζει επιλεκτικά φόβους και ανησυχίες.

Μακάρι να είναι ειλικρινείς οι φόβοι και ανησυχίες των δυτικών και των ΗΠΑ για την ασφάλεια της αεροπλοΐας και όχι μια άλλη διπλοπροσωπία και επινόηση για μετάθεση των πραγματικών φόβων από το εγχείρημα των Ρώσων με τους 26 πυραύλους. Όταν δεν τηρούνται και δεν εφαρμόζονται στοιχειώδεις διεθνείς αρχές και κανονισμοί, πάντα θα ελλοχεύουν κίνδυνοι σε εμπόλεμες ή όχι ζώνες. Καιρός για την Ειρήνη, τον σεβασμό προς τους λαούς και τη νομιμότητα, γιατί σίγουρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας Βαβυλωνίας, και όχι μόνο στην αεροπλοΐα.