Τα μάζεψε ο Πολωνός ΥΠΑΜ περι διαμελισμού Ουκρανίας με τις ευλογίες Πούτιν

Λέει  τώρα πως παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του

Σάλος έχει δημιουργηθεί στα διεθνή ΜΜΕ με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι, στο αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Politico, στην οποία ισχυρίστηκε  πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτείνει από το 2008 στον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ να μοιράσουν μεταξύ τους τα εδάφη της Ουκρανίας.Sikorski

Σύμφωνα με το Politico, ο Πούτιν έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Τουσκ στη Μόσχα το 2008. Ανασκευάζοντας ο Σιρκόσκι, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως δεν υπάρχει καταγεγραμένη αυτή η συνομιλία για τη διαίρεση της Ουκρανίας και πως τα λόγια του έχουν παρερμηνευθεί.

Οπως έγραψε άλλωστε και χθες βράδυ στο λογαριασμό του στο Twitter: «Η συνομιλία με το Politico δεν έχει εγκριθεί. Μερικά από τα λόγια μου έχουν παρερμηνευτεί», προσθέτοντας ότι η Πολωνία δεν συμμετέχει σε τέτοια σχέδια.

«Πρόκειται για ένα πολύπλοκο θέμα. Εγώ δεν έλαβα μέρος σε τέτοια συζήτηση», είπε σήμερα τονίζοντας ότι η πολωνική πλευρά έχει καμία καταγραφή της συνάντησης μεταξύ του Πούτιν και Τουσκ στη Μόσχα.