Ο Γενς Στόλενμπεργκ και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας!

????????????????????????????????????

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Την περασμένη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της  Συμμαχίας των γερακιών του ΝΑΤΟ κ.Γενς Στόλενμπεργκ δήλωνε εν μέσω χειροκροτημάτων των τσιρακιών της Αστερόεσσας,  πως είναι έτοιμος να προστρέξει στο πλευρό της Τουρκίας σε μια πιθανή εμπόλεμη σύρραξη με τη Ρωσία αν αυτό χρειαστεί. Το NATO, ειπε είναι προετοιμασμένο να υπερασπιστεί την εσαφική ακεραιότητα  της Τουρκίας έναντι της Ρωσίας, προσθέτοντας πως : «η Τουρκία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος και έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό» του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.Το NATO είναι εδώ για να βοηθήσει εάν χρειάζεται πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε μια παρέμβασή του ενώπιον κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κρατών-μελών του NATO που συμμετείχαν σε μια σύνοδο στο Σταβάνγκερ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία.

Ο  ΓΓ του NATO γνωρίζει πολύ καλά -και καλύτερα από τον οποιονδήποτε την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.Είναι άλλωστε γνωστό το δόγμα Ερντογάν καθότι το ντελαλίζει εδώ και καιρό για το νέο τουρκικό κόσμο που θέλει να δημιουργήσει ….« από την Αδριατική μέχρι το σινικό τείχος». Η Τουρκία δεν περιορίζει τις επεκτατικές βλέψεις της μόνο σε Ελλάδα -Κύπρο και Αιγαίο αλλά και σε άλλες χωρες των Βαλκανίων όπως η Βουλγαρία  και  αυτές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας (Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία -Κόσοβο) που περιβρέχονται από τη θάλασσα της Αδριατικής.Η οικονομική, στρατιωτική και άλλη βοήθεια που προσφέρει η Αγκυρα  στη μειονότητα των Ουιγούρων στη Κίνα είναι τόσο κραυγαλέα που η Κίνα έχει ενοχληθεί καθότι δεν είναι λίγες οι τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν εκτελέσει στην Κίνα  οι αιμοβόροι Ουιγούροι με δεκάδες θύματα

Οι Ουιγούροι  της Κίνας έχουν αναπτυχθεί από την Αλ Κάιντα στην πεδιάδα Γκαμπ, στην επαρχία Χάμα της κεντροδυτικής Συρίας, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο κυβερνητικός στρατός για την απελευθέρωση της περιοχής.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ όπως και οι ΗΠΑ  γνωρίζουν πολύ καλά  πως  στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν «μετριοπαθείς» στη Συρία. Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), που έχει καταλάβει εδάφη της κεντροδυτικής και βορειοδυτικής Συρίας, είναι μια συμμαχική δύναμη με κορμό το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το περιβόητο Μέτωπο Αλ Νούσρα, και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), δηλαδή τους «μετριοπαθείς» που εξόπλισε και εκπαίδευσε στο παρελθόν η Δύση για να καταλήξουν σύμμαχοι της Αλ Κάιντα.Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται και εξοπλίζεται ανοιχτά και επίσημα από την Τουρκία.

Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) και αυτό αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται.

3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία.Για ποιό σκοπό άραγε; Γαι να δημιουργήσουν μέτωπα  συγκρούσεων όχι μόνο στη Μέση Ανατολή  αλλά να επεκταθούν και  στην Κίνα διαμελίζοντας  τη χώρα.

Οι Ουιγούροι θεωρούνται σκληροτράχηλοι πολεμιστές. Για αυτό και η Αλ Κάιντα, που βλέπει ότι ο σύμμαχός της Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) δεν θα μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμα την πεδιάδα Γκαμπ από τη σφοδρή αεροπορική επίθεση που δέχεται από τους Ρώσους, έστειλε τους Ουιγούρους να κρατήσουν το μέτωπο.Μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αιμοβόροι Ουιγούροι Τούρκοι τζιχαντιστές που μάχονται στη Γκαμπ, η Αλ Κάιντα ανάρτησε στο Twitter και φωτογραφίες τους.

Αυτά ο περιβόητος κ. Γενς δεν τα βλέπει. Ούτε και έχει ευαισθητοποιηθεί πως στην Κύπρο η Τουρκια παραβιάζει κατάφωρα την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 41 χρόνια. Θέλει μόνο να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας η οποία βρίσκεται σε σύγκρουση με τις χώρες στις οποίες θέλει να αναβιώσει την πάλαι πότε Οθωμανική αυτοκρατορία και όχι μόνο.Εχει βλέψεις τώρα ο δικτάτορας Ερντογάν να φτάσει  μέχρι και το σινικό τείχος .

Βέβαια εδώ στην Κύπρο οι δικοί μας πολιτικοί είναι τόσο τυφλοί ή τόσο υποταγμένοι στις ντιρεκτίβες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που ντε και καλά θέλουν να μας εγγυηθεί τη λύση το ΝΑΤΟ δηλαδή η Τουρκία  καθότι  έχει δεσπόζουσα θέλει στη συμμαχία των γερακιών.

Εδώ στην Κύπρο είναι εμφανές πλεον πως κάποιοι έχουν εθιστεί με την παράνομη κατοχή των κυπριακών εδαφών από την Τουρκία  και με το πρόσχημα  πως αν δεν λυθεί εδώ και τώρα το κυπριακό όπως το θέλει η Αγκυρα, το επόμενο βήμα θα είναι η διχοτόμηση, άρχισαν να επιτίθεντα σε όσους αγωνιούν και για τις συμπεριφορές του κ. Ακιντζι  τον οποίον κάποιοι ηρωποιούν παρότι έβγαλε τη μάσκα και μας τη ρίχνει συνεχώς .Περι τούτων είναι γνωστές οι θέσεις των κατα τους Αμερικανούς δεξιο-αριστερών  opiinion leaders τους οποίους είχαν επιστρατεύσει  και το 2004 οι οποίοι βλέπουν καλή θέληση από τον Ερνογάν και το σαράι του για λύση.Γι’ αυτό και περιμένουν εναγωνίως τις εκλογές στην Τουρκία και κρυφίως προσδοκούν την επανεκλογή του τούρκου προέδρου  ο οποίος δεν διστάζει να αιματοκυλεί όχι μόνο τη χώρα του αλλά να επεμβαίνει και σε άλλα κράτη παραβιάζοντας την εδαφική τους ακεραιότητα. Για τον κ. Γενς  όμως αυτό ειναι φυσιολογικό , γιατί κατα που λένε τα γεράκια  είναι ο καλύτερος τους σύμμαχος .Γι’ αυτό και άρχισε να βρυχάται κατά της Ρωσίας η οποία έσπευσε να βοηθήσει τη Συρία και έκανε χαλάστρα στα σχέδια της Αγκυρας .

Στην Κύπρο δεν βρέθηκε κανένας πολιτικός να πει έστω κάτι για τον κ. Γενς ο οποίος τυγχάνει να είναι  φίλος και πρωην συμφοιτητής του φιλότουρκου κ. Αιντα, ο οποίος με τη σειρά του σπεύδει να μας φορτώσει και άλλα δάνεια  από το ΔΝΤ για να χρηματοδοτήσει τη λύση.Φυσικά ο στόχο του είναι για να βγει ακόμα μια φορά η Τουρκια κούππα άπαννη και να μην πληρώσει τα εγκλήματα  πόλέμου που διέπραξε στην Κύπρο και το σφετερισμό των κυπριακών εδαφών και των περιουσιών των Ε/κ.

Ακούσετε κανέναν Γενς ή τον φίλο του τον Αιντα να πουν έστω και μια λέξη λύπησης  ή αποτροπιασμού για το εξάμηνο βρέφος που δολοφονήθηκε άνανδρα από τους τούρκους στρατιωτες  το 1974  στην Κύπρο μαζι με τη μάνα τη γιαγιά και τις θείες  του που κηδεύτηκαν ύστερα 41 χρόνια   την περασμένη Κυριακή;