Οι τζιχαντιστές κτύπησαν με όλμους ειρηνική συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

Δύο βλήματα όλμων έπεσαν σήμερα έξω από την ρωσική πρεσβεία στη  Δαμασκό την στιγμή που ο συριακός λαός πραγματοποιούσε συγκέντρωση ευχαριστίας προς την Μόσχα για την σωτήρια ( επέμβασή της στον αγώνα κατά των ισλαμιστών.sana.sy_74-660x330

Όπως μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο Russia Today, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας από την επίθεση, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον η μία από τις δύο ρουκέτες χτύπησε το κτήριο.

Σύμφωνα με το sputniknews.com, έχει τραυματισθεί άγνωστος αριθμός Σύρων πολιτών, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για νεκρούς.

Διπλωματικός υπάλληλος της πρεσβείας αναφέρει “Δύο βλήματα όλμων χτύπησαν την ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό. Κανείς από το διπλωματικό σώμα δεν τραυματίσθηκε”.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο ρωσικό πρακτορείο ότι τα βλήματα είχαν στόχο τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί προς υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων κατά των ισλαμιστών.

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ρωσικές σημαίες ως ένδειξη αναγνώρισης προς την Ρωσική Ομοσπονδία.

“Χτύπησαν την τοποθεσία όπου είχε συγκεντρωθεί ο κόσμος. Ένα βλήμα έπεσε κοντά στο γυμναστήριο της al-Barada, το άλλο στην συνοικία al-Adawi. Αρκετός κόσμος τραυματίσθηκε”. Ο χώρος των εκρήξεων έχει αποκλεισθεί από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Είναι η δεύτερη επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας μέσα σε έναν μήνα. Είναι σαφές ότι οι ισλαμιστές επιχειρούν να εμφυσήσουν φόβο στο συριακό λαό που αναζητά την σωτηρία του από τα χέρια τους μέσω ενός ισχυρού συμμάχου όπως η Μόσχα.

H χρήση όλμων δείχνει ότι οι ισλαμιστές, είχαν σχεδιάσει να βρεθούν πολύ κοντά στην συγκέντρωση ώστε να την πλήξουν καίρια.