Εκνευρισμένος ο Ομπάμα από τη δράση της Ρωσίας στη Συρία

Εκνευρισμό προκάλεσε στον Μπαράκ Ομπάμα, , μία ερώτηση που δέχθηκε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.ompama_0_0

Όταν ο δημοσιογράφος του CBS, Στιβ Κροφτ, επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος αμφισβητεί την ηγεσία των ΗΠΑ, ο Ομπάμα έκανε μία γκριμάτσα και τον ρώτησε «Με ποιο τρόπο;». Ο Κροφτ του έφερε ως παράδειγμα τις ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία και πως οι Ρώσοι κάνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

«Και αυτό είναι ηγεσία Στιβ;», αποκρίθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος στο δημοσιογράφο και συνέχισε αναφέροντας πως όταν ανέλαβε τη θέση του, η Ουκρανία είχε μία διεφθαρμένη κυβέρνηση- ανδρείκελο του Πούτιν και η Συρία ήταν ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή. «Σήμερα, αντί να μπορούν να βασιστούν στην υποστήριξή τους και να διατηρήσουν τη βάση που είχαν στη Συρία για καιρό, ο Πούτιν αφιερώνει τις δικές του δυνάμεις για να συγκρατήσει μετά βίας από μία κλωστή το μοναδικό του σύμμαχο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Με τον Στιβ Κροφτ να επιμένει ότι ο Πούτιν αμφισβητεί την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου, εκείνος αντέδρασε, απαντώντας του: «Αν νομίζεις ότι το να ρίχνεις την οικονομία σου και να στέλνεις στρατό για να στηρίξεις το μόνο σύμμαχό σου είναι ηγεσία, τότε έχουμε διαφορετική άποψη για το θέμα», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι για εκείνον ηγεσία είναι οι πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή για παράδειγμα, ή το να κινητοποιεί κανείς τη διεθνή κοινότητα ώστε να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα πάρει πυρηνικά.