Unicars:1349 αυτοκίνητα στην Κύπρο φέρουν το παράνομο λογισμικό της VW

H Unicars Ltd, επίσημος αντιπρόσωπος της Volkswagen AG στην Κύπρο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 1349 οχήματα στην Κύπρο φέρουν το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων.

Mε βάση την τελευταία ενημέρωση της Volkswagen AG πρόκειται για 480 Volkswagen, 598 Audi, 103 Skoda, 119 Seat and 49 VW εμπορικά.

epa04956771 A general view shows the facade of one of Volkswagen's outlets in Seoul, South Korea, 30 September 2015. Two Volkswagen car owners in South Korea sued the German carmaker for deceiving them about emission results in what is the first legal action in the country following the ever-deepening emission cheating scandal. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Όπως αναφέρεται, αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189 (1.2lt.,1.6lt 2.0lt). Η Unicars αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Διευκρινίζει ότι δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν κινητήρα EU6, ούτε τα βενζινοκίνητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα δράσης της Volkswagen προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα μέσα από τις ιστοσελίδες των μαρκών (www.vw.com.cy , www.audi.com.cy , www.skoda.com.cy , www.seat.com.cy ) όπου θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου/VIN. Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν στο customercare@unicars.com ή να καλέσουν στο 80077560 .

Στην συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους.

Κατόπιν αυτού, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Service της Unicars για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.