Κατάπτυστη απόφαση της Ουγγρικής κυβέρνησης

Ανκαι χώρα μέλος της Ε.Ε. αναγνωρίζει  το ψευδοκράτος και περιφρονεί την Κυπριακή Δημοκρατία

Στην έμμεση  αναγνώριση του  ψευδοκράτους  προχώρησε  η Ουγγαρία αφού επέτρεψε στο  παράνομο καθεστώς  να ανοίξει Γραφείο Αντιπροσώπευσης στην Βουδαπέστη του οποίου τα εγκαίνια έγιναν πριν δύο ημέρες,  Η είδηση προκαλεί ανησυχία  καθώς η «αναγνώριση »δεν προέρχεται από κάποια ισλαμική χώρα-παρία, αλλά από χώρα  μέλος της ΕΕ. Δεν πρόκειται για πρεσβεία, όμως γραφεία αντιπροσώπευσης έχουν και ο Παλαιστίνιοι που αν και ακόμα επισήμως δεν έχουν κράτος ωστόσο η Παλαιστινιακή Αρχή θεωρείται επισήμως κρατικό μόρφωμα, με ισχύ να υπογράφει συμφωνίες, και να καθορίζει το μέλλον των πολιτών της.budapest-parliament-660x348

Κάτι ανάλογο έχουμε στην περίπτωση του ψευδοκράτους στο οποίο οι Ούγγροι αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχουν ξεχωριστή ΑΥΤΟΝΟΜΗ αντιπροσώπευση από την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλαδή επί της ουσίας τους αποδέχονται σαν ξεχωριστή κρατική οντότητα.Και αυτό προκαλεί περισότεες ανησυχίες δεδομένου ότι στους κόλπους της Ε.Ε. υπάρχουν και άλλες χώρες με φιλοτουρκικές τάσεις και δεν αποκλείεται η κίνηση τη Ουγγρικής κυβέρνησης να ανοίξει και άλλες πόρτες στο παράνομο και υποτελές στην Αγκυρα καθεστώς   της λεγόμενης «ΤΔ.Β.Κ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ΣΑΜΠΑΧh, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο, οδός Αντρασιη  και στο νούμερο 118, έγιναν στις 16 Οκτωβρίου με επίσημη τελετή τα εγκαίνια του Γραφείου Αντιπροσώπευσης του ψευδοκράτους.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμι , του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουγγαρία, Şakir Fakılı, του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ουγγαρία, Vilayat Guliyev, του προέδρου της τουρκικής κοινότητας Ουγγαρίας, Suat Karakuş, του αντιπρόεδρου του Τουρκοουγγρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Naci Ceylan, του αντιπροσώπου της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών, MUSIAD, Fadı Başar, καθώς και πολλών εκπροσώπων τουρκικών κοινοτήτων της Ευρώπης, συνολικά 150 άτομα παρευρέθησαν στην μεγαλοπρεπή όπως αναφέρεται τελετή.

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους σε ομιλία του στα εγκαίνια του Γραφείου Αντιπροσώπευσης του ψευδοκράτους στη ουγγρική πρωτεύουσα, τόνισε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση για την κίνηση της να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και να επιτρέψει το άνοιγμα του στην Βουδαπέστη. Μάλιστα ισχυρίστηκε  πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για την …επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Στην συνέχεια μιλήσει ο νέος «αντιπρόσωπος» του ψευδοκράτους στην Ουγγαρία, Arıf Altay, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση και προανήγγειλε την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της Ουγγαρίας με το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.

Και οι υπόλοιποι ομιλητές αναφέρθηκαν στη  μεγάλη σημασία αυτής της εξέλιξης, δηλαδή την αναγνώριση από την Ουγγαρία που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ψευδοκράτους και προανήγγειλε και άλλες αναγνωρίσεις και από άλλα μελη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.