Δεκάδες περιστατικά με δύσπνοια λόγω σκόνης στα νοσοκομεία

Πυκνή σκόνη στην Ατμόσφαιρα και στη Λεμεσό.

Πυκνή σκόνη στην Ατμόσφαιρα και στη Λεμεσό.

Δεκάδες άτομα, όλων των ηλικιών που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια λόγω της σκόνης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, επισκέφθηκαν σήμερα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας. Αμμοχώστου και Λεμεσού.

Γιατρός του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι ανέφερε ότι 40 περίπου άτομα επισκέφθηκαν από το πρωί το Νοσηλευτήριο, παρουσιάζοντας συμπτώματα δύσπνοιας, ξηροστομία, πονοκέφαλο και γενικά αναπνευστικά προβλήματα.

Η ηλικία των ασθενών κυμαινόταν από τα 40 μέχρι και τα 80 χρόνια και η πλειονότητα τους αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν.

Εξάλλου γιατρός του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ανέφερε  ότι οι πλείστοι ασθενείς που μετέβησαν σήμερα στο Νοσηλευτήριο, παρουσίασαν προβλήματα δύσπνοιας και βήχα.

Πρόσθεσε ότι σαράντα και πλέον άτομα διαφόρων ηλικιών ακόμα και νεαροί επισκέφθηκαν το Τμήμα και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, απολύθηκαν.

Εξάλλου πάνω απο 20 άτομα με συμπτώματα δύσπνοιας έχουν επισκεφθεί από το πρωί το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, λόγω της πυκνής σκόνης που συνεχίζει να υπάρχει στην ατμόσφαιρα.Από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, μέχρι το μεσημέρι υπήρξαν μόνο 2-3 περιστατικά πολιτών που παρουσίασαν συμπτώματα δύσπνοιας και δυσφορίας, ωστόσο η εισροή ασθενών με τα ίδια συμπτώματα αυξήθηκε τις απογευματινές ώρες.

Η πλειοψηφία των περιστατικών αφορούσε ηλικιωμένα άτομα, στα οποία παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.