Ο Πούτιν επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπείας στη Γ.Σ. ΟΗΕ

pautinΈνα διάταγμα για την έγκριση των μελών της ρωσικής αντιπροσωπείας που θα παραστούν στην 70η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβάζουμε στην «Σύγχρονη Ρωσία».

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα νομικών ειδήσεων, η αντιπροσωπία θα έχει επικεφαλής τον Ρώσο πρόεδρο. Η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει: τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου, Κονσταντιν Κοσατσοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ και τον πρέσβης της Ρωσίας, Σεργκέι Κισλιακ.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης: τον Αλέξανδρο Πανκιν, διευθυντή του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών του υπουργείου Εξωτερικώ, τον Μιχαήλ Ουλιάνοφ, διευθυντή του Τμήματος για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τον έλεγχο των όπλων του υπουργείου Εξωτερικών και τον Βιτάλι Τσούρκιν, ο οποίος είναι ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη.

Η ρωσική αντιπροσωπεία θα συνεχίσει να συμμετέχει στην 70η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και μετά την παρουσία του Ρώσου προέδρου. Τα καθήκοντα του επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα αναλάβει τότε ο Λαβρόφ, αναφέρει το έγγραφο. «Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να εγκρίνει τον κατάλογο των συμβούλων και εμπειρογνωμόνων, καθώς και το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό», γράφει το διάταγμα.