Τουρκία:Οι Κούρδοι μεταφέρουν τον ανταρτοπόλεμο στις πόλεις

Ο πόλεμος έρχεται στις μεγάλες πόλεις: Αυτό είναι το συμπέρασμα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες σε έκθεσή τους προς την τουρκική κυβέρνηση, εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες για τις μελλοντικές προθέσεις του ΡΚΚ αναφορικά με την πρόθεσή του να μεταφέρει τις μάχες κυριολεκτικά στα σπίτια των τούρκων8579641151_a275d74d0d_o

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σε έκθεση πέντε σελίδων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σημειώνεται με έμφαση πως το ΡΚΚ έχει δημιουργήσει ήδη πυρήνες ομάδων διενέργειας βομβιστικών επιθέσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας όπως η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα και η Σμύρνη, μεταφέροντας έτσι το πεδίο μάχης από την Ν.Α. Τουρκία κυριολεκτικά στο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς το τελευταίο είναι πρωτεύοντα στόχος για την κουρδική οργάνωση.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση των τούρκικων μυστικών υπηρεσιών το ΡΚΚ βρίσκεται στη διαδικασία στρατολόγησης εθελοντών από τον κουρδικό πληθυσμό που ζει σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, για ανοίξει μέτωπα και σε αυτές τις πόλεις, ανάβοντας κυριολεκτικά το «φυτίλι» που θα τινάξει στον αέρα την ίδια την ακεραιότητα της Τουρκίας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως αυτό δε σημαίνει πως θα παύσουν οι επιχειρήσεις του ΡΚΚ στην Ν.Α. Τουρκία απλά θα δημιουργηθούν νέα μέτωπα εκεί όπου οι τουρκικές υπηρεσίες είναι πολύ πιο δύσκολο να ελέγξουν, μέσα στις πόλεις δηλαδή.

Ταυτόχρονα αφήνεται να εννοηθεί πως η κουρδική οργάνωση ενδεχομένως θελήσει να πλήξει και τον τουρισμό της Τουρκίας με επιθέσεις σε τουριστικά θέρετρα χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ξένων υπηκόων παρά μόνο στόχους τουρκικών συμφερόντων ικανούς όμως να προκαλέσουν πανικό και κατάρρευση του τουριστικού ρεύματος.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως ήδη οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει μια αυτόνομη περιοχή στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην περιοχή Hakkari –Yüksekova, όπου η κυκλοφορία για τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί έχει καταστεί επικίνδυνη καθώς οι δρόμοι ελέγχονται από τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο βασικός στόχος των Κούρδων, όπως επισημαίνεται, είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή στο μοντέλο της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο Ιράκ και στην βορειοανατολική Συρία, υπό τον έλεγχο του κουρδικού ΡΚΚ, σαν πρώτο βήμα στην αυτονόμηση του τουρκικού Κουρδιστάν.