Στους 42 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αύριο και την Τρίτη

497721Ψήνεται και η Κύπρος, από το κύμα καύσωνα που πλήττει αρκετές περιοχές  του πλανήτη με τον κυδράργυρο να σκαρφαλώνει   στα ύψη  ενώ σε μερικές περιπτώσεις ξεπέρασε τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό. Πρόκειται για θερμοκρασία 3-4 βαθμών πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση, ειδικά για τις ώρες μεταξύ 12 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος. Το κοινό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό σε εξωτερικές δραστηριότητες και να αποφεύγει την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Η κίτρινη προειδοποίηση εκδόθηκε και για απόψε, αφού η ελάχιστη θερμοκρασία στα δυτικά παράλια αναμένεται γύρω στους 25 βαθμούς, υψηλή για βραδινές ώρες. Κίτρινη προειδοποίηση αναμένεται να εκδοθεί και για αύριο, οπότε και αναμένεται η ψηλότερη για φέτος θερμοκρασία, γύρω στους 41-42 βαθμούς στο εσωτερικό.

fΚαμίνι αναμένεται να είναι αυριο Δευτέρα και την Τρίτη η Λευκωσία  ενώ και στα παράλια η θερμοκρασία θα ψηλότερη του κανονικούιΣύμφων με τη Μ.Υ.  αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα εμφανίζονται από το μεσημέρι είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και μετά το μεσημέρι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση, αραιή ομίχλη και πιθανόν ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα εμφανίζονται τοπικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 41°C 24°C 20%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 35°C 24°C 58%
Λεμεσός: 35°C 25°C 49%
Αεροδρόμιο Πάφου: 33°C 25°C 66%
Παραλίμνι: 35°C 26°C 51%
Πρόδρομος: 31°C 20°C 38%
Πόλις Χρυσοχούς: 32°C 23°C 62%