Πέθανε ο Κύπριος δισεκατομμυριούχος Κρις Λαζαρή

Πέθανε τα ξημερώματα από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο ο Κρις Λαζαρή, ο δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και Κυπρίων της Βρετανίας και  μία από τις πλέον σεβαστές φυσιογνωμίες της ομογένειας.lazari

Γεννηθείς το 1946 στο χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού, ο Κρις Λαζαρή μετανάστευσε στην Αγγλία το 1962, έχοντας στην τσέπη του μόνο 20 λίρες στερλίνες. «Τα υπόλοιπα είναι ιστορία», είχε πει ο ίδιος.

Με χρήματα που κέρδισε εργαζόμενος σε εστιατόρια σπούδασε σχέδιο μόδας στο Λονδίνο, δημιουργώντας στη συνέχεια τη δική του εταιρεία ένδυσης. Με τα κέρδη από την επιχείρηση αυτή το 1978 στράφηκε με τον κλάδο της ακίνητης περιουσίας.

Εργαζόμενος με μεθοδικότητα απέκτησε εμπορικά ακίνητα και κατοικίες σε ακριβές συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας, κατορθώνοντας να δημιουργήσει περιουσία δισεκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με την ετήσια Λίστα Πλουσίων που δημοσιεύει κάθε χρόνο η εφημερίδα Sunday Times, το 2015 η περιουσία του Κρις Λαζαρή ανερχόταν σε 1,450 δισεκατομμύρια στερλίνες. Ήταν δεύτερος στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και Κυπρίων της Βρετανίας (πίσω από τον σερ Στέλιο Χατζηιωάνου) και 65ος συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.2013_07_26_03_33_02__75a5c8475e1e42c18ea79f7e52131c65

Για την κυπριακή παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο εργατικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Κύπρο με όποιον τρόπο μπορούσε.

Στο πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο περιλαμβάνεται η ενεργή στήριξή του στον Ραδιομαραθώνιο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαρία, τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

Ο Κρις Λαζαρή ήταν συμμαθητής και στενός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.