Βροχερός καιρός μέχρι την Κυριακή

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα το απόγευμα, αρχικά θα σχηματίζονται νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στα νοτιοανατολικά παράλια, ενώ σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά τοπικά στα νότια μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.kataigida broxi dromos anthropoi_425x

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τοπικά, στα δυτικά κυρίως παράλια, θα εμφανίζονται παροδικά χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται περίοδοι με αυξημένες νεφώσεις κυρίως στη μέση ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες, νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Η Θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η Θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.