Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ.

assets_LARGE_t_420_54530327_type12128Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε χθες ο κ. Αντ. Σαμαράς, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Τη θέση του καταλαμβάνει από σήμερα κιόλας ο κ. Β. Μεϊμαράκης ως εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, που σύμφωνα με το καταστατικό? θα γίνει από τη βάση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποψήφιοι φέρονται να επιθυμούν να είναι οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Ν. Δένδιας, οι οποίοι ωστόσο απέφυγαν χθες τη νύχτα να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.
Επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος άφησε χθες βράδυ μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος,  ο κ. Μ.άκης Βορίδης, ενώ ερώτημα υπάρχει σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει αποκλείσει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ολα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα, μέσα από τις διαδοχικές επαφές που θα έχει με όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ ο κ. Β. Μεϊμαράκης. Υποψηφιότητες και διαδικαστικά ζητήματα αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση και δεν αποκλείεται η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης σε όλους τους βουλευτές.

Την ευθύνη της προετοιμασίας των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου αρχηγού της ΝΔ θα έχει ο Β. Μεϊμαράκης
Το βέβαιο είναι ότι όλοι θεωρούν πως οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου δεν πρέπει να καθυστερήσουν και κομματικά στελέχη σημείωναν, με δηλώσεις τους στο «Εθνος», ότι εάν υπάρξει κοινή πολιτική βούληση, τότε μπορεί η ανάδειξη νέου προέδρου να γίνει και μέσα στον Ιούλιο.

Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Μ. Βορίδης και Ντόρα Μπακογιάννη μπαίνουν στην κούρσα της διαδοχής
Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά κυρίως από τις εξελίξεις στη χώρα. Εάν κριθεί από τα κορυφαία στελέχη και τον νέο πρόεδρο της ΝΔ ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο οικονομικό πεδίο, τότε μπορεί η εκλογή νέου ηγέτη στην δεξιά να μετατεθεί για το φθινόπωρο.
Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε μακρά συζήτηση με τον κ. Σαμαρά, αργά χθες το απόγευμα, και θα είναι εκείνος που εκπροσώπησε  τη ΝΔ στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, εκτίμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει πολύ προσεκτικά να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη πρόσκληση του πρωθυπουργού για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Σε δηλώσεις του αργά χθες τη νύχτα δεν προσδιόρισε τον χρόνο εκκίνησης των διαδικασιών, αλλά σημείωσε ότι η ΝΔ κινείται πάντα βάσει του καταστατικού της. «Δεν απασχολεί κανέναν αυτή την ώρα η εξέλιξη στο εσωτερικό της ΝΔ. Εχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε και να τα δούμε όλα» είπε χαρακτηριστικά.
• Οπως ανακοινώθηκε αργά χθες τη νύχτα, ο κ. Σαμαράς όρισε αντιπρόεδρο της ΝΔ τον κ. Μεϊμαράκη και σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος εφόσον παραιτείται ο πρόεδρος χρέη ασκεί ο πρώτος αντιπρόεδρος.