Της Ανδρούλας Γκιούρωφ
Στο νέο βιβλίο των δημοσιογράφων Κώστα Βενιζέλου και Μιχάλη Ιγνατίου, ο «Ένοχος , που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις ΡΙΖΕΣ παρουσιάζονται νέα στοιχεία, που τεκμηριώνουν τον βρώμικο ρόλο του τότε πανίσχυρου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσιγκερ ή όπως ορθά ο λαός μας τις τραγικές εκείνες μέρες του 1974 αποκαλούσε χασάπη της Κύπρου.
Ο « Ένοχος», που είναι η συνέχεια του βιβλίου «Τα μυστικά αρχεία του Κίσιντζερ , η απόφαση για τη διχοτόμηση» , που είχε κυκλοφόρησε το 2002 από τις εκδόσεις Λιβάνη, ρίχνει περισσότερο φως στα όσα διαδραματίσθηκαν εκείνο το τραγικό καλοκαίρι του 1974.
Η έρευνα των δυο δημοσιογράφων δεν ξετυλίγει μόνο το νήμα που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά προχωρεί και φωτίζει περαιτέρω όλες τις σκοτεινές πτυχές. Είχε στηθεί μια πλεκτάνη σε βάρος της Κύπρου, ώστε, μέσα στις συνθήκες ψυχρού πολέμου, το νησί να βρισκόταν υπό τον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Σημαντικά στοιχεία αναφέρονται και για το πραξικόπημα.
Το γεγονός πως εξακολουθούν να υπάρχουν γερές αντιστάσεις στην προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου και παραχάραξης της ιστορίας για να φορτωθούν οι ευθύνες για τη συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου στον Μακάριο, αποδεικνύει πως η Κύπρος έχει μέλλον. Γιατί υπάρχουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι που δεν κηλιδώνουν την αποστολή τους. Ο πατριωτισμός έχει μόνο μία έννοια: την αγάπη προς την πατρίδα και την ανάδειξη της αλήθειας όταν αυτή κινδυνεύει από τα τσογλάνια που επιστρατεύονται να αθωώσουν τους ένοχους και τους επίορκους έναντι ποιος ξέρει με ποια ανταλλάγματα;
Παραχάραξη της ιστορίας με το αζημίωτο;
Τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρατευτεί πολλοί και διάφοροι για να αποενοχοποιήσουν τους Αμερικανούς για την μεγάλη συνωμοσία που οργάνωναν σε βάρος της Κύπρου και η οποία εκτελέστηκε με τον πιο βίαιο τρόπο τον Ιούλη του 1974.
Ανάμεσα σε αυτούς που επιχείρησαν και επιχειρούν να αλλοιώσουν τα γεγονότα είναι και ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος-ερευνητής Μακάριος Δρουσιώτης ο οποίος ξεκίνησε από αλλού και κατάληξε να παραχαράσσει τα ιστορικά γεγονότα προκειμένου να αθωώσει τις ΗΠΑ, την αιμοσταγή CIA και τις ορτινάντζες τους.
Σε άρθρα και βιβλία του κατηγορεί την Ρωσία , τον Μακάριο και όσους αντιστάθηκαν στις δολοπλοκίες των Αμερικανών για να ανακηρύξει τους τελευταίους αθώους.
Σε ένα από τα βιβλία του ισχυρίζεται πως ο ίδιος και ο τέως Επίτροπος της Ε.Ε.Χρίστος Στυλιανίδης ήταν σε επαφές με Τούρκους αξιωματούχους και θα έλυναν το Κυπριακό αλλά τα «κατέστρεψε όλα» ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης στον Γκραν Μοντανά.
Το περίεργο δεν είναι ο Μακάριος Δρουσιώτης, το μένος και οι προκλητικές αναφορές του εναντίον του Μακαρίου, της Ρωσίας και όσων αντιστάθηκαν στους επίορκους και την προδοσία.
Το παράξενο είναι η περίεργη συνάφεια που έχουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι στο ΑΚΕΛ, οι φερόμενοι και ως “γνωστικοί” με αυτόν τον κατ’ εξακολούθηση και καθ’ έξιν παραχαράκτη της ιστορικής αλήθειας. Τον άνθρωπο που ξεκίνησε από άλλη αφετηρία γράφοντας υπέρ του Μακαρίου και εναντίον της ΕΟΚΑ Β’, για να καταλήξει ως ένας ορκισμένος κατήγορος όσων αντιστάθηκαν στην συνωμοσία κατά της Κύπρου και να μετατραπεί σε φανατικό συνήγορο των Αμερικανών. Όταν ο τέως Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης τον διόρισε στο Προεδρικό ως σύμβουλο ( θα το μετάνιωνε πικρά λίγο καιρό αργότερα), ο κ. Δρουσιώτης δεν έμεινε ύβρης που να μην εκστομίσει κατά του ΑΚΕΛ ενώ αφαίρεσε κάθε φύλλο συκής όταν άρχισε να ελεηνολογεί κατηγορώντας την πρώην ΕΣΣΔ και αργότερα την Ρωσία ότι ευθύνεται για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (!!!)
Το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί οι “γνωστικοί” του ΑΚΕΛ όχι μία αλλά πολλές φορές έσπευσαν να στηρίξουν τον Μακάριο Δρουσιώτη. Μάλιστα η τελευταία φορά ήταν η διαδήλωση υπέρ του, έξω από τη Νομική Υπηρεσία. Ποιον; Τον Μακάριο Δρουσιώτη , τον κατήγορο του Μακαρίου, της Ρωσίας μιας χώρας που πάντα έσπευδε να στηρίξει την Κύπρο και την κράτησε να μην την βυθίσουν οι Αμερικανικές πλεκτάνες και συνωμοσίες.
Οι αλήθειες έχουν ειπωθεί, τα ψέματα παραμένουν
Οι αλήθειες πάντα βγαίνουν στο φως αλλά δυστυχώς παραμένουν και πολλά ψέματα τα οποία κάποιοι εργολαβικά κωπηλατούν για να μην βυθιστούν στο βόθρο που συσσώρευσαν οι ένοχοι για τα εγκλήματα σε βάρος της Κύπρου. Ο κόπρος παραμένει να διαχέει το δηλητήριο για να αποκοιμήσει και πεισθεί ο λαός πως ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση και όχι από την Ανατολή.
Το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων ο «ένοχος» δεν αποκαλύπτει και κάτι νεότερο από εκείνα που γνωρίζουμε. Τεκμηριώνει ωστόσο με στοιχεία τα αυτονόητα. Πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία διαχρονικά δολοφονεί λαούς με πλεκτάνες και συνωμοσίες. Με πραξικοπήματα δολοπλοκίες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών εναντίον ηγετών χωρών που αντιστέκονται στα ανίερα σχέδια τους.
Πριν μερικά χρόνια ένας πράκτορας της CIA ο οποίος ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στη Μέση Ανατολή με ευθύνη και την Κύπρο, αποκάλυπτε πως ο Κίσιντζερ έδινε οδηγίες για τη δολοφονία του Μακαρίου. Αποκάλυπτε μάλιστα και συγκεκριμένα σχέδια πως θα εξόντωναν με φρικτό τρόπο τον ηγέτη ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στα εθνοκτόνα σχέδια του ΝΑΤΟ. «Ο Κάστρο της Μεσογείου»- όπως τον βάφτισε ο άλλος άθλιος πράκτορας της CIA Αβρακώτος (ξεβράκωτος ) ο οποίος κόμπαζε πως κυβερνούσε την Ελλάδα επί εποχής χούντας- άντεξε τις θύελλες και τις συνωμοσίες και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ο φάρος της αντίστασης για την δικαίωση της Κύπρου.
Ο Καραμανλής και η απαγόρευση καταδίκης της προδοσίας της Κύπρου
Αυτές τις μέρες στην Ελλάδα πανηγυρίζουν την 52η επέτειο της επανόδου της Δημοκρατίας στη χώρα. Το τίμημα για να βγει η Ελλάδα από τον γύψο ήταν δυστυχώς η σφαγή της Κύπρου.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ένας από τους πιο μισητούς δαίμονες της Κύπρου σήμερα παρουσιάζεται με το φωτοστέφανο του ήρωα. Και όμως ήταν αυτός ο οποίος κατ’ εντολή των Αμερικανών της CIA και του Κίσιντζερ απαγόρευσε δια ροπάλου να ανοίξει ο φάκελος της προδοσίας της Κύπρου και ουδείς σε Ελλάδα λογοδότησε πως και γιατί η Κύπρος παραδόθηκε στην Τουρκία.
Πιστεύουμε πως στην ιστορική διαδρομή ενός εκάστου υπάρχουν δείγματα γραφής για αυτούς που σέβονται και αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια ανόθευτη και αυθεντική. Για τους υβριστές και συνήγορους των επίορκων και των ενόχων παραμένει η θεία δίκη και ο διασυρμός.
Η ειρωνεία είναι πως τώρα ο κ. Μακάριος Δρουσιώτης είναι αντιμέτωπος με 101 κατηγορίες για διάδοση ψευδών ειδήσεων για την υπόθεση «Σάντη» και θα κληθεί να λογοδοτήσει στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
Τι θα πράξουν τώρα οι καρεκλοκένταυροι του ΑΚΕΛ . Θα οργανώσουν μήπως και άλλες διαδηλώσεις υποστήριξης του υβριστής της ιστορικής αλήθειας και θα τον ηρωοποιήσουν ; Ή θα κάτσουν στα αυγά τους για να αποφύγουν τον μεγάλο εξευτελισμό και να χάσουν και «τα αυγά και τα πασχάλια» στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση;
Ο καιρός θα δείξει. Γιατί πάντοτε οι μάσκες πέφτουν και οι μασκαράδες αποκαλύπτονται με όλη την αποκρουστική γύμνια τους.
.



