Kαταγγελίες για «αγορά» πτυχίων από μέλη Αστυνομίας

Με επιστολή του την οποία κοινοποιεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης , στον Αρχηγό Αστυνομίας, στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στα Μ.Μ.Ε  αστυνομικός ο οποίος θέλει να κρατηθεί ανώνυμος (τα στοιχεία του τα κατέχουμε από το ηλεκτρονικό του μήνυμα ) καταγγέλλει ότι μέλη της Αστυνομίας αγοράζουν διπλώματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.{83C65427-4CAC-45D2-ABC4-1F855C8C7C53}_asty

Στην επιστολή του ο εν λόγω αστυνομικός διερωτάται « Πως μπορεί ένας αστυνομικός που δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη στα αγγλικά και πιο συγκεκριμένα να κλίνει ακόμα και το ρήμα ”to be” να έχει φτάσει στο βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και σαν να μην έφτανε αυτό να έχει ΄΄αποκτήσει΄΄ (2015) δίπλωμα management στα αγγλικά από ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Διαβάστε πιο κάτω την επιστολή:

 

Κύριοι,

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ευαισθητοποιήσω πάνω σε ένα ζήτημα που αφορά τα διπλώματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αποκτούν με δόλο ορισμένα μέλη της Αστυνομίας.

Ανήκω στις τάξεις της αστυνομίας και γνωρίζω πολύ καλά ότι η λέξη αστυνομία πιθανόν να σας κάνει λίγο διστακτικούς όσον αφορά τη δημοσίευση του εν λόγω θέματος. Όμως ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου και αγανακτισμένος αστυνομικός νιώθω την ανάγκη να το πράξω με την ευχή ότι θα αποκατασταθεί μια αδικία που γίνεται εις βάρος ευσυνείδητων συναδέλφων μου και εμένα προσωπικά.

Είμαι από αυτούς που χαίρονται ιδιαίτερα, όταν κάποια άτομο επειδή για διάφορους λόγους δεν είχαν τη δυνατότητα ή τη ευκαιρία να σπουδάσουν όταν έπρεπε, προσπαθούν να το κάνουν σε προχωρημένη υλικά είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Τα άτομα αυτά είναι άξια σεβασμού και θαυμασμού.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί που μόνο και μόνο για σκοπούς μοριοδότησης, στο είδη άδικο σύστημα προαγωγών της αστυνομίας, ”αγοράζουν” διπλώματα από διάφορά ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να απομονώνονται και να τιμωρούνται. Και προχωρώ με συγκεκριμένο παράδειγμα. Πως μπορεί ένας αστυνομικός που δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη στα αγγλικά και πιο συγκεκριμένα να κλίνει ακόμα και το ρήμα ‘‘to be” να έχει φτάσει στο βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και σαν να μην έφτανε αυτό να έχει ΄΄αποκτήσει΄΄  (2015) δίπλωμα  management στα αγγλικά από ιδιωτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι γνωστό ότι κάποιος αστυνομικός για να δικαιούται προαγωγή ακόμα και στο βαθμό του Λοχία πρέπει να γνωρίζει την αγγλική σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Βέβαια αυτό το ”μικρό” κατά τα άλλα ”προβληματάκι” ξεπερνιέται εύκολα όταν για χρόνια είσαι οδηγός κάποιου Υπουργού. Το ”προσόν” αυτό πέραν των προαγωγών σου δίδει και το δικαίωμα διορισμού και στις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπου καλείσαι να έχεις επαφές με ξένες Υπηρεσίες και να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Ακόμα χειρότερα, το προσόν αυτό σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρείς με τον Αρχηγό, σου δίδουν το δικαίωμα να ξηλώνεις μια ολόκληρη Υπηρεσία και να μεταθέτεις κατά το δοκούν τα άτομα που υπηρετούσαν σ’αυτήν. Σαν να μην έφτανε αυτό οι πιο πάνω αναφερόμενες σχέσεις σου δίδουν το δικαίωμα να αγνοείς παντελώς ακόμα και την Ιεραρχία της Αστυνομίας. 

 Στη συνέχεια όλων όσων έχω αναφέρει θα ήθελα να σας παρακαλέσω να διερευνήσετε τις πιο πάνω καταγγελίες τουλάχιστον για να μπορέσουν να δικαιωθούν μέσων σας, όλοι εκείνοι οι αστυνομικοί που με θυσίες και μόχθο αλλά και με οικονομικό κόστος προσπαθούν να αποκτήσουν με την αξία τους διπλώματα τριτοβάθμιάς εκπαίδευσης.

Τέλος για να σας βοηθήσω στις έρευνες σας περαιτέρω, το ιδιωτικό κολλέγιο το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει εκδώσει το δίπλωμα στον εν λόγω Αξιωματικό είναι το**** (σ.σ. αναφέρει το όνομα του κολλεγίου). Θα ήθελα βέβαια να τονίσω ότι η πιο πάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξαπάτησης που υπάρχει στις τάξεις της Αστυνομίας. Υπάρχουν και άλλες πολλές παρόμοιες περιπτώσεις όμως είμαι της άποψης ότι πρέπει να αρχίσουμε από κάπου να ξετυλίγουμε το κουβάρι για να σταματήσει πλέον αυτή η γάγγραινα που δημιουργεί αδικίες στις τάξεις της Αστυνομίας.

Τέλος θα ήθελα να καταλάβετε ότι ο λόγος για τον οποίο επιθυμώ να διατηρήσω την ανωνυμία μου, δεν είναι από δειλία αλλά από φόβο για τη δουλειά μου και την οικογένεια μου.  

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Ένας Αστυνομικός

 

ΥΓ: Την επιστολή μου αυτή πέραν των ΜΜΕ θα την κοινοποιήσω στον Υπουργό Δικαιοσύνης,  στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στους Πολιτικούς Αρχηγούς με την ελπίδα ότι θα καταφέρω να τους ευαισθητοποιήσω. Όσον αφορά τους πολιτικούς έχω μια μικρή ανησυχία ότι το θέμα δεν πρόκειται να προχωρήσει για ευνόητους λόγους …. Όμως από τα ΜΜΕ,  τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ζητώ να διερευνήσουν το θέμα και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα δε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο οποίος έχει τη φήμη αξιόλογου και δίκαιου άτομου, περιμένω να αφήσει κατά μέρος τις προσωπικές σχέσεις και να δικαιώσει ως οφείλει όλους εκείνους τους αστυνομικούς που πιστεύουν σε αυτόν και τιμούν έντιμα τη στολή τους……..