Φωτιές άναψε στο ΣΥΡΙΖΑ ο Κούλογλου ο οποίος πάει ευρωβουλευτής

Στο Ευρωκοινοβούλιο θα βρίσκεται από σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος που είχε «κατέβει» με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, Στέλιος Κούλογλου, μετά την υπουργοποίηση του μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, που ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στο μεταξύ , μεγάλη ένταση επικρατεί στα social media ανάμεσα σε στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλητηριώδη βέλη εναντίον του Στέλιου Κούλογλου, έπειτα από το κείμενο των 53 και την ανάρτησή του από την ενημερωτική ιστοσελίδα tvxs.gr.

Μετά τις επιθέσεις στο πρόσωπό του, ο πρώτος επιλαχών για την ευρωβουλή απαντά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Η επιχείρηση “Ζήτω το 3,5% μας, έξω οι ξένοι εισβολείς” σε πλήρη εξέλιξη. Τελευταίο δείγμα αυτό που ένας έγραψε στο facebook και (όσοι αναρωτιούνται ακόμη αν ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε ή όχι στις εκλογές) αναδημοσίευσαν: “Σχετικά με τη δημοσίευση εσωτερικού κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστοσελίδα TVXS: Όταν είσαι σε ένα κόμμα (πχ πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής) και περνάνε από τα χέρια σου εσωτερικά κομματικά κείμενα, δεν τα δημοσιεύεις στο ιδιωτικό σου σάιτ για να κερδίσεις επισκεψιμότητα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Οφείλεις, ως στέλεχος του κόμματος να σεβαστείς την εμπιστευτικότητα ή να ζητήσεις σχετική άδεια για να δημοσιεύσεις ένα κείμενο που απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η Αυγή, το Κόκκινο, το Left, ήξεραν επίσης να πουλήσουν μούρη ή να κάνουν εσωκομματική μικροπολιτική με μια “δημοσιογραφική επιτυχία”, αλλά δεν το έκαναν. Δηλαδή, αν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε πχ στα Νέα, ή στο Μέγκα θα μπορούσε να δίνει τα κομματικά έγγραφα στον Ψυχάρη ή στον Πρετεντέρη και να κάνει επιτυχίες;”

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, αλλά ούτεkouloglou_0 “είμαι σε ένα κόμμα”, ούτε πολύ περισσότερο “στέλεχος του κόμματος”. Από την αρχή δηλώθηκε ότι είμαι και παραμένω ανεξάρτητος συνεργαζόμενος και με αυτή την ιδιότητα ψηφίστηκα από την Κεντρική Επιτροπή που ενέκρινε τις υποψηφιότητες. 2. Επειδή δε το Tvxs επίσης δεν είναι κομματικό όργανο, συνεχίζει και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του, ανακαλύπτοντας ντοκουμέντα και δημοσιεύοντας ρεπορτάζ ή κείμενα που έχουν ενδιαφέρον (και ενδιαφέρει τι γίνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση) όπως το περί ου ο λόγος κείμενο. Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί γιατί ενώ το κείμενο είχε διαρρεύσει από διάφορα σάιτ έως τα γραφεία της ΝΔ αυτό που ενόχλησε είναι η δημοσιοποίηση από το Tvxs».

Αντιδράσεις προκάλεσε επίσης και η δήλωση Κούλογλου ο βράδυ της Τρίτης ότι : «Εάν υπάρξει συμβιβασμός τότε μπορεί να βρεθούν διάφορες λύσεις, είτε να ακυρωθεί -όπως ζητούν – το δημοψήφισμα, είτε να αλλάξουμε και να ψηφίσουμε για το «ναι» αντιθέτως. Αν υπάρξει συμφωνία το δημοψήφισμα χάνει σημασία».