Συγχυσμένοι οι αξιωματούχοι της Κομισιόν

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν διάψευσε τον Μοσκοβισί πως θα  υποβάλουν  νέες προτάσεις στην Ελλάδα σήμερα

 

Δεν θα προχωρήσει σε νέες προτάσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αντικρούοντας δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.newego_LARGE_t_1101_54527108_type12713

Η δήλωση αυτή έρχεται σε αντίφαση με όσα δήλωσε νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κομισιόν είναι «μόνο εκατοστά μακριά» και ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έκανε σήμερα το μεσημέρι προτάσεις για τα βήματα που μπορούν να γίνουν στο εξής, στο πλαίσιο της ελληνικής κρίσης.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν ακόμη «περιθώρια διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της και ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων προτάσεων από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ το μεσημέρι:
Ο πρόεδρος της Επιτροπής «θα παρουσιάσει τις προτάσεις του το μεσημέρι. Ο Γιουνκέρ θα παρουσιάσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, εύχομαι όλοι να δεσμευθούν σε αυτόν τον δρόμο του συμβιβασμού», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνομιλούμε», επέμεινε ο ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι«η πόρτα παραμένει ανοικτή σε διαπραγματεύσεις».
Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, η Αθήνα βρισκόταν σε απόσταση “λίγων εκατοστών” από μία συμφωνία με τους πιστωτές όταν διακόπηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Η Κομισιόν παράλληλα ενέκρινε την προσωρινή επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με στόσο την διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, τονίζει ωστόσο ότι οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατόν, για το καλό της οικονομίας, τόσο της ελληνικής, όσο και της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής.