Συνταρακτικές είναι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους νέους «Φακέλους Epstein», καθώς μεταξύ άλλων ο Volodymyr Zelensy, ο Emmanuel Macron και δεκάδες άλλοι Δυτικοί πολιτικοί αναφέρονται σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφορικά με την πρωτοφανή υπόθεση κακοποιήσεων που συνδεόνται με τον Αμερικανό παιδοβιαστή.
Φυσικά, οι αναφορές καθεαυτές δεν ενοχοποιούν κατ΄ανάγκην τον Ουκρανό και τον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο έχει ιδαίτερο ενδιαφέρον το πώς οι διάλογοι του Epstein με την Ariane de Rothschild μαρτυρούν τα σχέδια των πιο σκοτεινών κύκλων της Δύσης για την Ουκρανία και (οποία έκπληξις) ταυτίζονται με τον ανηλεή πόλεμο ενάντια στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Συνολικά, ως τις 31 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια αρχεία, που περιλαμβάνουν πάνω από 2.000 βίντεο και 180.000 εικόνες.
Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς η εμπλοκή σε αυτήν την σκανδαλώδη έρευνα θα μπορούσε να επηρεάσει τους Δυτικούς πολιτικούς.

Zelensky, Macron και Trump στο νέο κύμα των Epstein Files

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε πάνω από 3 εκατομμύρια σελίδες εγγράφων στην υπόθεση κατά του Jeffrey Epstein, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι μετέφερε δεκάδες ανήλικες κοπέλες στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη και το ιδιωτικό νησί του από το 2002 έως το 2005 και ότι συμμετείχε σε εμπορία ανθρώπων.
Τα αρχεία περιλαμβάνουν φωτογραφίες από εξέχοντες παράγοντες, πρακτικά από καταθέσεις μεγάλων ενόρκων και υλικά μακροχρόνιων ερευνών, καθώς και την αλληλογραφία του Epstein με πλήθος Δυτικών πολιτικών.
Όλοι οι αναφερόμενοι στα έγγραφα αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή σε σεξουαλική κακοποίηση.
Ωστόσο, πολλοί διατήρησαν ή  ενίσχυσαν τη φιλία τους με τον Epstein, ακόμη και μετά την πρώτη κατηγορία που του απευθύνθηκε.
Ανάμεσα στους ξένους αξιωματούχους που αναφέρονται στα αρχεία (όχι κατ’ ανάγκην ως θύτες) είναι πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες, με τους πιο διάσημους να είναι ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron και ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.

Οι αναφορές στον Zelensky και το… Maidan ως πολιτική ευκαιρία του Epstein

Μια νέα παρτίδα εγγράφων στην υπόθεση Epstein, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, αναφέρει τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky πολλές φορές σε διάφορα συμφραζόμενα.
Αποκαλύφθηκε ότι τον Μάρτιο του 2014, ο Epstein συζήτησε με την Ariane de Rothschild, η οποία είναι σήμερα Διευθύνουσα Σύμβουλος της χρηματοοικονομικής εταιρείας Edmond de Rothschild Group, για τις ευκαιρίες που θα προσέφερε το πραξικόπημα του Maidan στην Ουκρανία.

«Η εξέγερση στην Ουκρανία θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες, πολλές», γράφει η επιστολή του Epstein.
Ένα από τα emails που περιλαμβάνει τον Epstein περιείχε αμφιβολίες για την ικανότητα του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelensky να κυβερνήσει τη χώρα.
«Οι Ρώσοι μισούν τον Poroshenko, οπότε αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την διευκόλυνση μιας επίλυσης της σύγκρουσης. Αλλά δεν έχω ιδέα αν ο Zelensky είναι ικανός να κυβερνήσει τη χώρα», αναφέρει ένα από τα δημοσιευμένα μηνύματα, με άγνωστο τον συγγραφέα.

«O Zelensky ψάχνει για βοήθεια» – «Μάθε τα πάντα για την πολιτική στην Ουκρανία»

Το 2019, ο Epstein σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ουκρανία μετά τη νίκη του Zelensky στις εκλογές.
«Σκέφτομαι να πάω στο Μεξικό την επόμενη Παρασκευή, και από το Μεξικό να πετάξω στην Ευρώπη, και μετά στο τέλος του Ιουνίου σχεδίαζα ένα ταξίδι στην Ουκρανία. Θέλω να αρχίσεις να διαβάζεις για την ουκρανική πολιτική.
Για τον Zelensky, τη διαφθορά, το κοινοβούλιο—ξεκίνα να παρακολουθείς τα πάντα», έγραψε ο Epstein.

Την ίδια χρονιά, ο Epstein επικοινώνησε με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Larry Summers, λέγοντας ότι «ο Zelensky ψάχνει για βοήθεια».
Ο Summers, με τη σειρά του, συμφώνησε να συζητήσει το ουκρανικό ζήτημα, παρατηρώντας χαλαρά ότι είχε παρακολουθήσει συνέδρια που διοργάνωσε ο Viktor Pinchuk και είχε συμμετάσχει σε προσπάθειες για την ελάφρυνση του χρέους της Ουκρανίας.
Δεδομένων των όσων είναι γνωστά για τον Zelensky και τις υποθέσεις του, οι αναφορές για συνδέσεις με τον Epstein δεν προκαλούν πλέον τόσο μεγάλη έκπληξη, δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Vitaly Milonov, στο Gazeta.Ru.

Ρωσία: «Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα – Η Ουκρανία είναι το νούμερο 1 εργοστάσιο μαστροπείας στον κόσμο»

«Αυτές οι νέες πληροφορίες μάλλον δεν θα επηρεάσουν την πολιτική καριέρα του Zelensky, καθώς με τις ενέργειές του στο παρελθόν, η προτίμησή του για διαστροφές δεν θεωρείται πλέον κατακριτέα και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Ουκρανία είναι ο νούμερο ένα προμηθευτής πορνείων. Με τη βοήθεια των πορνείων, η κυβέρνηση Zelensky έχει κερδίσει επιπλέον επιρροή σε πολλούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολιτικούς», δήλωσε ο βουλευτής.

Κατά τη γνώμη του, τέτοιες ιστορίες αποτελούν μέρος της εσωτερικής διαπάλης στις ΗΠΑ, αλλά «ξανά δείχνουν τον αληθινό ηθικό χαρακτήρα πολλών Δυτικών πολιτικών».
«Στη Ρωσία, έχουμε ξαναβγάλει συμπεράσματα για τον ηθικό χαρακτήρα πολλών Δυτικών πολιτικών. Ειλικρινά, μετά από αυτό, το να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων με τέτοιους ανθρώπους θα ήταν απλώς αποκρουστικό.»

«Στα αρχεία του Epstein, ο Zelensky εμφανίζεται ως πιόνι των δυτικών»

Προηγουμένως, η υπόθεση Epstein αφορούσε κυρίως εκπροσώπους από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τώρα η γεωγραφία διευρύνεται και προστίθενται η Γαλλία, η Ουκρανία, το Ισραήλ και άλλες χώρες, κατέληξε ο Milonov.
Το όνομα του Zelensky έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής στα υλικά της υπόθεσης Epstein μόνο σε πολιτικό πλαίσιο, αλλά είναι πιθανό να είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Vasily Koltashov, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών και Οικονομικών Ερευνών του Ινστιτούτου για τη Νέα Κοινωνία.
«Στα αρχεία του Epstein, ο Zelensky εμφανίζεται περισσότερο ως πιόνι ή υπηρέτης των Δυτικών δυνάμεων.
Ωστόσο, δεν θα ήταν καθόλου αναπάντεχο αν ανακαλύπτονταν ότι ο ίδιος ο Ουκρανός ηγέτης, ένας άνδρας με αμφισβητήσιμη φήμη, εμπλέκεται στις βρόμικες δουλειές του Epstein που σχετίζονται με το διάσημο νησί», δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας σε σχόλιό του στο ρωσικό μέσο Gazeta.Ru.