Τερματισμό εγγυήσεων και απόσυρση των ξένων στρατών από την Κύπρο έθεσε ο Ελληνας ΥΠΕΞ στον Έιντε

Οριστική λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης των ξένων στρατών από την Κύπρο, έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, στον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ E. BARTH EIDE ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, διήρκεσε περί τις δύο ώρες και χαρακτηρίστηκε «ειλικρινής».

Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι μετά από τη συζήτηση αυτή θεωρεί πως ο κ. Έιντε «γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να κατανοήσει στη λεπτομέρεια τους τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράζει η ελληνική Κυβέρνηση».

Ο Νορβηγός αξιωματούχος μίλησε για «ουσιαστική συζήτηση» με την ελληνική πλευρά, και τόνισε πως τώρα παρουσιάζεται «μια πραγματική ευκαιρία να λυθεί σύντομα το Κυπριακό» καθώς η διεθνής κοινότητα, «κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να στηρίξει την Κύπρο και να συντονίσει τις προσπάθειες για λύση του προβλήματος».

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό είπε ότι αύριο θα έχει συνάντηση στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ των δύο ηγετών βλέπει να υπάρχει «πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας».