Προς εξιχνίαση η στυγερή δολοφονία στην Αη Γιάννη Αγρού

Στο δρόμο της εξιχνίασης της στυγερής δολοφονίας του ηλικιωμένου ζεύγους, Σάββα και Κυριακής Σοφοκλέους, φαίνεται να βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη 33χρονου συγγενικού του προσώπου, ενώ βρίσκεται σε αναμονή για τη σύλληψη του 30χρονου αδελφού του, ο οποίος επί του παρόντος νοσηλεύεται με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΑΓΡΟΥ

Σε δηλώσεις απόψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι ανακριτές γνώριζαν από την πρώτη στιγμή σε ποια κατεύθυνση να κινηθούν, αφού προέκυψαν μαρτυρίες που συνέδεαν τους υπόπτους «και συγκεκριμένα με ένα τεκμήριο το οποίο βρέθηκε στην περιοχή, καθώς και με επιστημονική μαρτυρία».

«Το φονικό όπλο έχει παραληφθεί από την πρώτη στιγμή και ανευρέθηκε κατόπιν έρευνας, ενώ φαίνεται να έχει υπάρξει σύνδεση με τη σκηνή του εγκλήματος», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ενώ ερωτηθείς για το κίνητρο της δολοφονίας, είπε πως δεν μπορούν να αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, έχει γίνει η πρώτη σύλληψη, ενώ για τον δεύτερο ύποπτο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως έχουν δοθεί οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, αφού το πρόσωπο αυτό νοσηλεύεται «λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Κάποιες πληροφορίες, πρόσθεσε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, σε σχέση με τον 30χρονο έχουν επιβεβαιωθεί, ότι δηλαδή «είχε κάποια προβλήματα υγείας και εκφράζονταν είτε με απειλές, είτε φραστικά εναντίον των συγγενών, υπήρξε δηλαδή κάποια αντιδραστική συμπεριφορά».

Ερωτηθείς κατά πόσο ο 30χρονος, που θεωρείται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, έπρεπε να βρισκόταν σε κάποια ψυχιατρική κλινική, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού ανέφερε ότι υπάρχει μια νομοθεσία που αφορά το χειρισμό προσώπων που έχουν προβλήματα υγείας και πως για το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξαν στο παρελθόν τουλάχιστον τρεις τέτοιες διαδικασίες.

«Πράγματι είχαμε εμπλακεί ως Αστυνομία, είχε γίνει διαδικασία, είχαν εκδοθεί διατάγματα αλλά αντιλαμβάνεστε ότι με βάση τη νομοθεσία στη συνέχεια οι γιατροί γνωματεύουν και μπορεί το οποιοδήποτε πρόσωπο έχει τα οποιαδήποτε προβλήματα, να αφεθεί ελεύθερο», συμπλήρωσε.

Ο 33χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του, ενώ για τον 30χρονο αναμένεται να εξεταστεί από ιατρούς για να διαπιστωθεί κατά πόσο βρίσκεται σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι «παρά το γεγονός ότι είναι συγκλονισμένοι, βοήθησαν τα μέγιστα στην εξιχνίαση του στυγερού αυτού εγκλήματος με διάφορες πληροφορίες οι οποίες δόθηκαν στην Αστυνομία».

Είπε ακόμη πως αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, λαμβάνονται συνεχώς καταθέσεις και γίνονται έρευνες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των προσεχών ημερών.