Οι τιμές καυσίμων ακόμη μας καίνε!

  • argo_276255952
    OPEC
    : Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές αργού πετρελαίου
  • Οι υπηρεσίες του κράτους αντί να ασκήσουν πιέσεις για μείωση τιμών, κυνηγούν όσους βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης στα οχήματά τους!

Καμιά ανταπόκριση για μείωση των τιμών των καυσίμων στην κυπριακή αγορά. Το αρμόδιο Υπουργείο προφανώς θεωρεί ότι τα πάντα είναι φυσιολογικά και δεν δείχνει να ασκεί καμιά πίεση για να υποχρεωθούν εταιρείας και πρατηριούχοι να προβούν στις ανάλογες αναπροσαρμογές, εφόσον οι διεθνείς τιμές συνεχίζουν να βρίσκονται σε κάθοδο..
Είναι ενδεικτικό ότι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2010 έχει υποχωρήσει ο μέσος όρος των τιμών πετρελαίου του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC). λίγο πριν από την έναρξη των αραβικών εξεγέρσεων που είχε τότε ως αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να οδηγηθούν σε επίπεδα υψηλότερα των 100 δολ. ανά βαρέλι. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε, ότι η μέση τιμή του καλαθιού του αργού των μελών του διαμορφώθηκε στα 88,27 δολ. το βαρέλι, επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί από τις 13 Δεκεμβρίου του 2010, από 88,32 δολ. την προηγούμενη ημέρα.

Στην Κύπρο πάντως αντίο να μειωθούν οι τιμές οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους τα έχουν βάλει με όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης που είναι φθηνότερο για κίνηση των οχημάτων τους. Μάλιστα έχουν αναλάβει εκστρατεία για να πιάσουν και να καταγγείλουν τους οδηγούς που καταφεύγουν σε αυτή την παράνομη μέθοδο , προφανώς για να γλυτώσουν λίγα χρήματα κατά το γέμισμα του αυτοκινήτου τους με καύσιμα. Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν ευαισθητοποιούνται έγκαιρα για να ασκήσουν πιέσεις εκεί που πρέπει, προς τις εταιρείες πετρελαιοειδών δηλαδή και τα πρατήρια, ώστε να προβούν σε θεαματικές μειώσεις των τιμών που πωλούν τα πετρελαιοειδή. Τέτοιες κινήσεις εκτός από ανάσες που θα μπορούσαν να έδιναν στον κάθε αυτοκινητιτή θα υποβοηθούσαν θετικά και την οικονομία. Ομως δυστυχώς φαίνεται πως μόνο στα λόγια   διαδίδεται ότι πάμε καλά με την οικονομία μας. Εργα ουσίας προς αυτή την κατεύθυνση δεν βλέπουμε. Και θα ήταν έργο ουσίας αν οι τιμές πετρελαιοειδών διορθώνονταν ουσιαστικά σε μια τόσο δδύσκολη για όλους περίοδο.