Αντιφάσεις Βέργα, άφαντο το κινητό!

 

  • Δεν αποκλείεται ακόμη και σύλληψη του Δημάρχου Πάφου
  • Παρέμβαση Γ. Εισαγγελέα και Γ. Ελεγκτή στις έρευνες

Ενώ παραμένει ακόμη άφαντο το περιβόητο κινητό τηλέφωνο που αγόρασε ο Δήμαρχος Πάφου στην συνεργάτιδα του απο το οποίο στάληκαν τα απειλητικά μηνύματα για την υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ, φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας υπέπεσε σε αντιφάσεις στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές. Ως εκ τούτου η έρευνα αυτής της περίεργης υπόθεσης αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η σύλληψη του κ. Βέργα.cellphones1_b2

Από την περασμένη Παρασκευή που δόθηκε η κατάθεση του Δήμαρχου Πάφου μέχρι και την Κυριακή  η Αστυνομία προέβη σε εκτίμηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο υπόπτων Μαρίας και Ηλία Σολωμονίδη, λαμβάνοντας υπόψη τις καταθέσεις των ιδίων, του Δημάρχου Πάφου και προσώπων με τα οποία είχαν επικοινωνήσει την ίδια μέρα. Παράλληλα αναμένονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο Σαββας Βεργας προκειμένου να αντιπαρατεθούν  με όσα ο ίδιος και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Παφου ο Δήμαρχος Πάφου έχει περιπέσει σε ορισμένες αντιφάσεις σε σχέση με τα επίμαχα ζητήματα και κυρίως με τους χρόνους κατά τους οποίους συνομίλησε με τη Μαρία Σολωμονίδου το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, ενώ ζήτησε και άλλαξε κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσε αρχικά επικαλούμενος το χρόνο που έχει παρέλθει και υποστηρίζοντας ότι ίσως να μην θυμάται επακριβώς κάποια γεγονότα. Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί το κινητό τηλέφωνο από το οποίο έχουν σταλεί τα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ξεκινά έρευνα Γ. Ελεγκτή

Στη Νομική Υπηρεσία θα κινείται από σήμερα και μια παράλληλη διαδικασία αυτή τη φορά για τις καταγγελίες που έχουν διαβιβαστεί από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Βάσο Δημητρίου στον Ελεγκτή της Δημοκρατίας για ύποπτες διαδρομές χρήματος. Με αφορμή την διοργάνωση συναυλιών  με καλλιτέχνες για τους οποίους μεσολαβούσε το γραφείο του συζύγου της Μαρίας Σολομωνίδου ο κ. Βάσος Δημητρίου, αλλά και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου κατήγγειλαν την παραλαβή χρημάτων χωρίς αποδείξεις πέραν της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μη χρέωση του φόρου θεάματος στην περίπτωση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά. Θα εξεταστεί ο βαθμός εμπλοκής της δημοτικής υπαλλήλου σε ιδιωτική επιχείρηση και αν ενεργούσε για ζήτημα για το οποίο είχε συμφέον συγγενικό της πρόσωπο. Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξεταστεί και θέμα παράτυπων διαδικασιών πρόσληψης της συγκεκριμένης υπαηλλήλου στο Δήμο πάφου.

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επαναφέρουν και άλλα θέματα για τα οποία υπήρξαν καταγγελίες στο παρελθόν για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος όπως το θέμα της κατασκευής πεζοδρομίων αλλά κυρίως το θέμα κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος Πάφου για το οποίο τα προβλεπόμενα συμβόλαια ήταν 78 εκ. ευρώ,  πληρώθηκαν τελικά 109 εκ. και οι εργολάβοι αξίωναν μετά το πέρας των εργασιών άλλα 39 εκ. ευρώ.