ΔΗΣΥ :Να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού του Γραφείου μελέτησε τα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Ποινικού Ανακριτή κ. Παναγιώτη Καλλή και ανακοινώνει τα ακόλουθα:NOMIKH-YPHRESIA-700x484

Εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νομική Υπηρεσία και γενικότερα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επιβάλλεται το ταχύτερο δυνατό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο, ώστε να αποκατασταθεί ανάμεσα στην κοινωνία το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη Νομική Υπηρεσία και το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σέβεται τα πορίσματα προσώπων τα οποία διορίζονται σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση το Πόρισμα του Ποινικού Ανακριτή κ. Παναγιώτη Καλλή. Το θέμα αυτό θα κριθεί τελεσίδικα από τη δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με κανένα τρόπο δεν αμφισβήτησε το Πόρισμα Καλλή. Ταυτόχρονα, ορθά δεν ήθελε και δεν θέλει να μείνουν οποιεσδήποτε σκιές.

Αναφορές και καταγγελίες κατά άλλων προσώπων, θα πρέπει να διερευνηθούν με τον ενδεδειγμένο νομικό και συνταγματικό τρόπο, έτσι ώστε να προστατευθούν και οι θεσμοί.

Τέλος, πρέπει να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ούτως ώστε η κοινωνία να μπορέσει να εμπιστευθεί τους θεσμούς, οι οποίοι πρέπει να είναι υπεράνω προσώπων.