Σεισμός 5,6 ρίχτερ στην Πάφο

Αισθητός  και στη Λευκωσία

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις έντεκα και εικοσιπέντε το πρωί και έγινε αισθητή περισσότερο στην Πάφο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 στην κλίμακα ρίχτερ και επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο τρία χιλιόμετρα δυτικά της Κισσόνεργας και οκτώ χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Πάφου. Είχε εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός, αναφέρεται, έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα στην επαρχία της Πάφου. Ως τις δώδεκα το μεσημέρι σημειώθηκαν δέκα μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Οι κάτοικοι στην Πάφο βγήκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι. Όπως δήλωσαν πολλοί, κατά τη διάρκεια του σεισμού ακουγόταν ένα παρατεταμένο βουητό. Η Αστυνομία δέχτηκε πολλές κλήσεις στην Πάφο για πτώση αντικειμένων αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα για την κατάσταση.

Ο σεισμό έγινε αισθητός και στη Λευκωσία ιδιαίτερα σε ένοικους πολυόροφων πολυκατοικιών και γραφείων.

Από την πρώτη στιγμή μετά την εκδήλωση του σεισμού στην Πάφο, τέθηκε σε συναγερμό η Πολιτική Άμυνα στην Πάφο και σε επιφυλακή η Πολιτική Άμυνα στις Επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΥΠΕΣ, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί οποιεσδήποτε ανθρώπινες ή υλικές ζημιές.

Περαιτέρω, η Πολιτική Άμυνα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία, την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και την κοινότητα Κισσόνεργας για αναφορά τυχόν τραυματισμών και/ή υλικών ζημιών.

Επίσης, προστίθεται, ο Έπαρχος Πάφου είναι σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τις επηρεαζόμενες κοινότητες καθώς και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία).