Τι είπε ο ΥΠΕΞ για την απαγόρευση εισόδου του Γκ. Μουράντοφ

Και το ΕΥΡΩΚΟ επικρίνει

 

kasoulidis-thumb-mediumΟ ΥΠΕΞ Ι.Κασουλίδης σχολιάζοντας χθες τις επικρίσεις  ότι ανάμεσα  στις κυρώσεις της Ε.Ε. που ψήφισε και η Κύπρος εναντίον της Ρωσίας  , περιλαμβάνεται   στη λίστα με  τα ανεπιθυμητα πρόσωπα   και ο πρωην πρέσβης  της Ρωσίας στην Κυπρο Γκ. Μουράντοφ είπε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν και άλλα πρόσωπα  στη λίστα που ειναι καλοί φίλοι της Κύπρου  αλλά εκείνες τις στιγμές που λαμβάνονταν αποφάσεις για τις κυρώσεις  εναντίον της Ρωσίας προσπαθούσαμε να μην περιληφθούν σημαντικότερα θέματα που αφορούσαν πιο σοβαρά ζητήματα και θα είχαν δυσμενέστερες συνέπειες για τον  τόπο μας».Είπε ακόμα πως η κυβέρνηση εκτιμά το έργο του κ. Μουράντοφ  και θα τον τιμήσει  στη διάρκεια επίσκεψης που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Ρωσία.

Στο μεταξύ και το συγκυβερνών ΕΥΡΩΚΟ  επικρίνει  την απαγόρευση εισόδου στην Κύπρο του  Γκεόργκι Μουράτο., Ο αναπληρωτής πρόεδρος  του ΕΥΡΩΚΟ κ. Γιωργάλλας σε δήλωση του σήμερα  ανέφερε:

«Είναι άδικο και λυπηρό ένα πραγματικός φίλος της Κύπρου όπως ο πρώην πρέσβης στη Λευκωσία της Ρωσικής ομοσπονδία Γκεόργκι Μουράτοφ να βρίσκεται στη λίστα των προσώπων που του απαγορεύεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Ε.Ε στη Μόσχα.Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε έχουμε ανάγκη να στηριχτούμε στους πραγματικούς μας φίλους και συμμάχους και ο Γκεόργκι Μουράτοφ από τη δεκαετία του 1990 έχει αποδείξει ότι είναι σταθερός συμπαραστάτης και υποστηρικτής των συμφερόντων του κυπριακού λαού.Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα ενεργήσει άμεσα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών ώστε να επέλθει η άρση της απαγόρευσης εισόδου του Γκεόργκι»