Προάγγελος κακών μαντάτων για Κ.Α.

 

  • Δεν θέλει να δίνει ψεύτικες ελπίδες στο προσωπικό, είπε χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων

  • Προανήγγειλε ότι η απόφαση των Βρυξελλών δεν θα είναι θετική ( αυτό θα σημάνει αυτόματα το κλείσιμό της)


Ως προάγγελος κακών μαντάτων για τις Κυπριακές Αερογραμμές εμφανίστηκε χθες ο Υπουργός Συγκοινωιών και Εργων, κ. Μάριος Δημητριάδης ο οποίος ουσιαστικά επιχείρησε να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη, όπως όλα δείχνουν, οριστική προσγείωση του πολύπαθου εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου. Απευθυνόμενος μάλιστα προς το προσωπικό είπε

7bc5645e2d18c0f3221425647a584f33_XL

χωρίς περιστροφές ότι δεν θέλει να τους δίνει ψεύτικες ελπίδες, ενώ άφησε να νοηθεί ότι η πολυαναμενόμενη και αργοπορημένη απόφαση των Βρυξελλών δεν θα είναι θετική, πράγμα που θα σημάνει την επιβεβαίωση της χρεοκοπίας της εταιρείας   και το κλείσιμό της.

Οι δηλώσεις του κ. Δημητριάδη ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το προηγούμενο δημοσίευμα της E-shock news.com για το κύκνειο άσμα των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν παραχωρεί τα 31 εκ. ευρώ που εισπράχθηκαν από την πώληση των χρονοθυρίδων και τα διατηρεί σε ξεχωριστό λογαριασμό, προφανώς για να καλυφθεί μέρος των υποχρεώσεων της κυβέρνησης κατά την μετά το κλείσιμο της Εταιρείας εποχή.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος μιλούσε σε εκπομπή του Ράδιο Πρώτο μίλησε για διαχρονικά κακή διεχείριση στις ΚΑ και συσσωρευμένες νοοτροπίες που κατέστησαν τον οργανισμό ζημιογόνο και μη βιώσιμο. Τα τελευταία χρόνια, είπε,  απορροφήθηκαν πολλά εκατομμύρια από τη συγκεκριμένη Εταιρεία σε βάρος των πολιτών και των οικονομικών του κράτους. Πρόσθεσε, ότι μπήκαν περισσότερα από εκατόν εκατομμύρια και δεν έγιναν ουσιαστικά βήματα αναδιάρθρωσης της Εταιρείας ώστε να καταστεί βιώσιμη . <<Ήλθαμε σε μια κατάσταση στην οποία δεν μπορούν να μπουν άλλα χρήματα>>δήλωσε .

Ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρθηκε και στην πολυαναμενόμενη απάντηση των Βρυξελλών για την χρηματοδότηση των ΚΑ. <<Σίγουρα δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι ότι θα είναι θετική αυτή η απάντηση με την έννοια ότι έχουμε παραβεί όλους τους κανόνες της Ε.Ε. με τον τρόπο που ενεργήσαμε,>> δήλωσε. Είπε ακόμη ότι τα γεγονότα οδηγούν σε αναπόφευκτες καταστάσεις για το μέλλον των ΚΑ , εκφράζοντας ανησυχία για τους εργαζόμενους στην Εταιρεία. <<Δεν θέλω να δίνω ψεύτικές ελπίδες στους εργαζόμενους,>> τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από επενδτυτικές εταιρίες προς τις ΚΑ αυτό αφορά τα στοιχεία του ενεργητικού της Εταιρίας ξεκαθάρισε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τί μέλλει γενέσθαι για τον κρατικό αερομεταφορέα.

Πάντως   αντί η κυβέρνηση να συνδράμει την προσπάθεια και να δώσει μάχη με όλα τα μέσα ώστε να πειστούν οι Βρυξέλλες ότι οι ΚΑ είναι έργο υποδομής για την Κύπρο και εργαλείο για την ανάπτυξή της οικονομίας της σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνά, αντ’ αυτού έρχεται και ταυτίζεταιι με το σκεπτικό των γραφειοκρατών της ΕΕ. και παραδέχεται από μόνη της  – πριν εκδοθεί η απόφαση- πως έχουμε παραβεί όλους τους κανόνες της Ε.,Ε με τον τρόπο που ενεργήσαμε. Αυτή η τοποθέτηση του κ. Υπουργού στην ουσία δείχνει ότι από πλευράς κυβέρνησης έχουν κατατεθεί τα όπλα.