Λεμεσός: Εντόπισαν 100 κιλά κοκαίνης

Τα 100 κιλά κοκαΐνης που κατάσχεσε το απόγευμα η Αστυνομία είναι η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε στην Κύπρο, τόνισε σε διάσκεψη Τύπου ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.cocaine

«Πρόκειται για πάρα πολύ σημαντική υπόθεση διότι τα 100 κιλά κοκαΐνης, τα οποία είναι και μεγάλης χρηματικής αξίας, θα διοχετεύονταν πιθανότατα στην κυπριακή αγορά», ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου.

Η Αστυνομία, πρόσθεσε, δεν περιορίζεται μόνο στον κατασταλτικό της ρόλο που είναι πάρα πολύ σημαντικός, δίδει επίσης σημασία και στην προστασία των νέων γιατί όταν πέσουν στο δίχτυ των ουσιών, οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές, τόσο για τους ίδιους, τις οικογένειες τους, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

«Γι αυτό το λόγο, θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, ότι προλάβαμε να μην εξαρτηθούν ακόμη περισσότερα παιδιά και να τα προστατεύσουμε από το δύσκολο δρόμο της ουσιοεξάρτησης», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι όπως φαίνεται από τις κατασχέσεις της Υ.ΚΑ.Ν η κοκαΐνη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την κάνναβη στην προτίμηση των χρηστών.

«Δικός μας στόχος είναι, εκτός από την κατάσχεση των ποσοτήτων που διοχετεύονται στην αγορά των χρηστών και τη σύλληψη των εμπόρων και διακινητών, η προστασία των νέων που χρειάζονται μέσα στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, τη στήριξη μας και την υποστήριξη μας για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε.

Εξέφρασε την ευαρέσκεια μου για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της Υ.ΚΑ.Ν. και έδωσε συγχαρητήρια σε κάθε ένα από τα μέλη μας που συνετέλεσαν σε αυτή την τεράστια επιτυχία, από τη Διεύθυνση, τους Αξιωματικούς και όλα τα μέλη.

«H Y.KA.N, οι συνάδελφοι μας, άνδρες και γυναίκες εργάζονται σε ένα δύσκολο και επικίνδυνο τομέα με απώτερο στόχο την προστασία των νέων και της κοινωνίας από το φαινόμενο της εξάρτησης. Η Υ.ΚΑ.Ν ενήργησε με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό και είχαμε αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Η Αστυνομία, συμπλήρωσε εργάζεται με μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και χωρίς τυμπανοκρουσίες, γιατί εκείνο που την ενδιαφέρει δεν είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός από την προστασία του πολίτη.

Όπως είπε, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και κατ’ επέκταση η Αστυνομία Κύπρου, είχε αρκετές επιτυχίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο η σημερινή επιτυχία είναι η μεγαλύτερη που είχαν ποτέ.

Με την ευκαιρία, ο κ. Χρυσοστομου απευθύνθηκε κυρίως στους νέους, υπογραμμίζοντας ότι στα ναρκωτικά δεν μπορεί να βρει κανείς τη λύση, στο όποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 4 το απόγευμα σήμερα ανακόπηκε στην επαρχία Λεμεσού μετά από παρακολούθηση όχημα για έλεγχο, στο οποίο επέβαινε ένα πρόσωπο, ηλικίας 33 και ακολουθείτο από όχημα με πρόσωπο ηλικίας 34 ετών, αμφότεροι από τη Λάρνακα. Από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε περιείχαν 100 περίπου κιλά κοκαΐνης.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται για εντοπισμό και σύλληψη τυχόν και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθε