Νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας «κουρεμένων» καταθετών πρώην Λαϊκής

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με στόχο την ανάκτηση όλων των κατασχεθέντων αποταμιεύσεων τους, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), ενώ εκδήλωση κατά της ψήφισης των Νόμων περί Αφερεγγυότητας αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το ΣΥΚΑΛΑ, πραγματοποίησαν το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις και η Ένωση Δανειοληπτών ΕΥΝΟΜΙΑ.ÅÊÄÇËÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÓÕÍÄÅÓÌÏÓ ÊÁÔÁÈÅÔÙÍ ËÁÚÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ

Η εκδήλωση του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής ξεκίνησε με συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου ο ΣΥΚΑΛΑ επέδωσε ψήφισμα στους Προέδρους της Βουλής και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και ακολούθως έγινε πορεία προς το Προεδρικό όπου, επίσης, επιδόθηκε ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το οποίο παρέλαβε ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας Κύπρος Κυπριανού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος, το ψήφισμα που παραδόθηκε φέρει 20.000 υπογραφές κουρεμένων καταθετών που εκπροσωπούνται από τον ΣΥΚΑΛΑ και φίλων και υποστηρικτών του ΣΥΚΑΛΑ.

Προσθέτει ότι οι εκδηλώσεις και προσπάθειες του μηχανισμού που διαθέτει ο ΣΥΚΑΛΑ θα κλιμακώνονται για όσο καιρό παραμένουν ανικανοποίητα τα δίκαια αιτήματα των καταθετών.

Στο ψήφισμα του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αξιώνουν όπως: «Η Κυβέρνηση και η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίσουν άμεσα την δημιουργία και εκτέλεση Σχεδίου που θα διασφαλίζει το συντομότερο δυνατό την ολική αποκατάσταση των κατασχεθεισών αποταμιεύσεων των καταθετών».

Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης των Νόμων Περί Αφερεγγυότητας, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις και η Ένωση Δανειοληπτών ΕΥΝΟΜΙΑ.

Σε δηλώσεις της, το μέλος της Παγκύπριας Συντονιστικής του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις Ευγένεια Μωϋσέως είπε ότι η σημερινή διαμαρτυρία έγινε πρώτα γιατί συζητείται στη Βουλή το θέμα του 5ου νομοσχεδίου της αφερεγγυότητας και δεύτερο για συμπαράσταση στο ΣΥΚΑΛΑ, δηλαδή των ανθρώπων που έχουν χάσει τις καταθέσεις τους.

Ανέφερε, επίσης, ότι είχαν παραδώσει την περασμένη Πέμπτη ένα υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με το οποίο ζητούσαν να μην ψηφιστεί ο νόμος των εκποιήσεων.

«Να μην προχωρήσουν για τις εκποιήσεις. Θα είναι η καταστροφή της Κύπρου. Θα είναι το τελειωτικό κτύπημα», πρόσθεσε.

Η κ. Μωϋσέως ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι προγραμματίζουν εκδήλωση διαμαρτυρίας και την άλλη Πέμπτη έξω από τη Βουλή, μαζί με την ΕΥΝΟΜΙΑ και καλούν και άλλα κινήματα να είναι δίπλα τους.

«Καλούμε όλο τον κόσμο, γιατί δεν αφορά μόνο αυτούς που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά και όσους έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια. Η άρση του νόμου για να πωλούνται πακέτα δανείων, τα δάνεια θα πωλούνται είτε είναι εξυπηρετούμενα ή μη εξυπηρετούμενα. Αυτό εξυπακούει μαζικές εκποιήσεις όλων. Και αυτό είναι καθήκον μας όλους να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», κατέληξε.