Προσοχή! Κυκλοφορούν συσκευασμένα σταφυδάκια με διοξείδιο του θείου

Κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά τρόφιμο το οποίο περιέχει διοξείδιο του θείου και δεν αναφέρεται στη σήμανση.stafida

Πρόκειται για συσκευασμένο σε πλαστικό σακούλι σταφυδάκι με την εμπορική επωνυμία ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΧΡ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ (ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑΣ) και χρονική ένδειξη “Ανάλωση πριν από 28/02/2016”.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, προέβηκαν σε δειγματοληψία του πιο κάτω προϊόντος, το οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει διοξείδιο του θείου, η παρουσία του οποίου δεν αναγράφεται στη σήμανση του.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία, που συσκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά και διόρθωση της σήμανσης.

Ωστόσο, επειδή ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση διοξειδίου του θείου, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.