Την Τρίτη η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου

Την προσεχή Τρίτη (24/03/2015), στις 6 το απόγευμα θα εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου που κατηγορείται για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.papakontasntinou56

Ο Πρόεδρος, Νίκος Πάσσος ανακοίνωσε την ημερομηνία της έκδοσης της απόφασης, ενώ κλείνοντας την διαδικασία ευχαρίστησε τους εισαγγελείς, τα μέλη του δικαστηρίου, τους συνηγόρους της υπεράσπισης του κατηγορουμένου – για τους οποίους τόνισε ότι «δυστυχώς αποτελούν εξαίρεση» -, τους δημοσιογράφους και όλους τους συντελεστές της διαδικασίας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα και πριν ο πρόεδρος κηρύξει το πέρας της διαδικασίας, τη σκυτάλη πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης Τ. Βασιλακόπουλος ο οποίος στη δευτερολογία του ανέφερε πως τα επίμαχα αρχεία δεν συνιστούν έγγραφο κατά την έννοια του νόμου.

“Αν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως θα του βάλετε δις ισόβια και σε δέκα χρόνια που θα έρθουν τα διοικητικά δικαστήρια και θα πουν ότι δεν υφίσταται φοροδιαφυγή και θα τα πετάξουν όλα στον κάλαθο των αχρήστων, θα έρθουμε και πάλι εδώ, θα ξανακάνουμε μια επανάληψη, θα ψάχνουμε να βρούμε ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο, θα του επιδικάσουμε του πρώην υπουργού, το ίδιο ποσό για κάθε ημέρας φυλακής και θα έχει θριαμβεύσει το Κράτος Δικαίου!”

Και συμπλήρωσε με νόημα “Δεν μπορούμε να έχουμε απειλή ισοβίων με προσωρινές πράξεις καταλογισμού”

Ο συνήγορος απευθυνόμενος στους δικαστές τους ρώτησε με νόημα “Από που ξέρουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε 2.062 αρχεία; Από που; Πως ξέρουμε ότι δεν έβαλε κάποιος από το ΣΔΟΕ, τα έσβησε από τον ανοιχτό – κατά τον Διώτη όταν έφυγε- υπολογιστή του. Αυτό που λέει η κ.Εισαγγελέας ότι αν υπήρχε το usb θα μας έδειχνε κάτι για την ενοχή ή την αθωότητά του μου αρκεί για να πω ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή του. Μπορείτε να αποκλείσετε αυτό που λέμε πως κάποιος του την έστησε; Από αυτή την αποδεικτική διαδικασία;”