Βγενόπουλος προς πρόεδρο ΔΗΚΟ :«Τζάμπα μάγκας αν δεν ανοίξεις την υπόθεση Μιλόσεβιτς»

Ο  Ανδρέας Βγενόπουλος επανήλθε σήμερα, αυτή τη φορά, με ανακοίνωση εναντίον του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.MARFIN INVESTMENT GROUP ÂÃÅÍÏÐÏÕËÏÓ Á ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ

“Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος με προκαλεί εδώ και καιρό, διότι από την αντίδρασή μου θέλει να εισπράξει τα πολιτικά οφέλη που θα του προκύψουν από την παραπλανημένη κυπριακή κοινή γνώμη που επιβραβεύει όποιον με βρίζει δημοσίως” αναφέρει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, προσθέτοντας πως “απαξίωσα να του απαντήσω στις επανειλημμένες δηλώσεις του, του τύπου `γιατί δεν ασκείται ποινική δίωξη στον Βγενόπουλο`, διότι, όταν ένας δικηγόρος που γνωρίζει τι σημαίνει `τεκμήριο αθωότητος` και `δικαία δίκη`, εκφράζεται με τέτοιο τρόπο, απλώς αποδεικνύει ότι για λίγες ψήφους δεν διστάζει να θυσιάσει την σοβαρότητά του, αλλά και να συμβιβάσει την επαγγελματική του επάρκεια”.

“Με τη χθεσινή του όμως δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος πέτυχε τον στόχο του της δημόσιας αντιπαράθεσης μαζί μου, λέγοντας το τερατώδες ψέμα ότι μιλώ απαξιωτικά για την Κύπρο και τον λαό της, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ” αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.

Η αλήθεια, συνεχίζει, “είναι ότι εκφράζομαι απαξιωτικά μόνο για ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται με προνομιακή θέση ο κ. Ν. Παπαδόπουλος”.

Προσθέτει πως ο κ. Παπαδόπουλος “δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός ότι πρόσφατα απεκαλύφθη και νεώτερη σύγκρουση συμφερόντων του δικηγορικού του γραφείου. Προφανώς το αντιμετώπισε σαν ένα μικρό πταίσμα, αφού παλαιότερα το γραφείο του ήταν δικηγόροι της Λαϊκής, δικηγόροι των εταιρειών του Μιλόσεβιτς που είχαν συνεργασία με την Λαϊκή και δικηγόροι των παραληπτών των ξεπλυμένων χρημάτων, για τα οποία κανείς δεν έμαθε ποτέ που κατέληξαν”.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει πως “εάν δεν υπάρξει ποτέ ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Μιλόσεβιτς, μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παγκοσμίως, οι εκκλήσεις του κ. Παπαδόπουλου για `κάθαρση` και ποινικές διώξεις άλλων τον κατατάσσουν στην κατηγορία του τζάμπα μάγκα”.

“Εμπρός λοιπόν κ. Παπαδόπουλε, συνεχίστε να με βρίζετε εκ του ασφαλούς. Σας εύχομαι ενίσχυση των υποστηρικτών σας, του ηγετικού σας προφίλ και της ιδιότητός σας ως αρχηγού της κάθαρσης (εδώ γελάνε)” συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση καταλήγει με υστερόγραφο προς τον Α. Νεοκλέους, “γιατί δεν του αξίζει αυτοτελής ανακοίνωση” όπως γράφει και αναφέρεται το εξής:”Δεν έχω κανένα ισχυρό φίλο στην Κύπρο, αν όμως είχα επιλογή θα προτιμούσα να μείνεις εσύ δικηγόρος της Λαϊκής”.