Αγνοεί τους πάντες και δεν παραιτείται η Γιωρκατζη

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε απόψε ότι θα συνεχίσει ωςÄÉÏÉÊÇÔÑÉÁ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ ×ÑÕÓÔÁËËÁ ÃÉÙÑÊÁÔÆÇ Διοικητής της ΚΤ « να εκτελεί τα καθήκοντα της απροσωπόληπτα και αντικειμενικά».

Σε δηλώσεις, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι για την ίδια είναι λήξαν το θέμα.

Κληθείσα να πει αν το θέμα είναι λήξαν και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Γιωρκάτζη παρέπεμψε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να απαντήσει την ερώτηση.

Ερωτηθείσα πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι όλα τα κόμματα ζητούν την παραίτηση της, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι “υπάρχει Σύνταγμα σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν νόμοι τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε”, προσθέτοντας ότι “αυτοί οι νόμοι και το Σύνταγμα προστατεύουν την ανεξαρτησία του Διοικητή της ΚΤ”.

Σε σχέση με τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι είχε “μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εξήγησα ότι δεν έχουμε καμία ένσταση ως Αρχή Εξυγίανσης να μεταφερθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας στους πιστωτές της αφού εξευρεθεί εκείνος ο κατάλληλος και εφικτός νομικός τρόπος ώστε να μην μειωθεί η αξία των περιουσιακών στοιχείων” και πρόσθεσε ότι δεν θα υπεισέλθει “στη λεπτομέρεια γιατί κάποια στοιχεία αν μεταφερθούν αλλού μπορεί να μειωθεί η αξία τους”.

Σύμφωνα με τη Διοικητή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την άκουσε με προσοχή και αντάλλαξαν απόψεις.

Σε σχέση με το αν υπέβαλε την παραίτηση της, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι θα συνεχίσει ως Διοικητής της ΚΤ να εκτελεί τα καθήκοντα της απροσωπόληπτα και αντικειμενικά.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της ΚΤ Σταύρου Ζένιου, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι δεν θα σχολιάσει δηλώσεις που δεν άκουσε.