Μετά το κάρφωμα για το Ρουβά …αντικάρφωμα για συναυλία Βανδή!

 *Ανοίγει o ασκός των σκανδάλων στο Δήμο Πάφου

*Πιάνει δουλειά ο Γενικός Ελεγκτής

 

3158020143-0.showbiz328Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Πάφου βρίσκεται υπό τον στενό κλοιό της Αστυνομίας και δεν αποκλείεται σήμερα να κληθεί να δώσει και δεύτερη κατάθεση μετά από την πολύωρη χθεσινοβραδινή, ξεκίνησαν ήδη δημοσίως τα …αλληλοκαρφώματα. Μετά την καταγγελία του επικεφαλής   της Δημοτικής Ομάδας της ΕΔΕΚ κ. Βάσου Δημητρίου για την συναυλία   του Σάκη Ρουβά, ο κ. Βέργας μίλησε σήμερα το πρωί για άλλη συναυλία με την Δέσποινα Βανδή που διοργάνωσε ο Παφιακός Σύλλογος του οποίου πρόεδρος τελούσε ο κ. Βάσος Δημητρίου. Ζήτησε μάλιστα να ανοίξει το κεφάλαιο των συναυλιών στην Πάφο , καλώντας τον Γενικό Ελεγκτή να διερευνήσει ευρύτερα το θέμα αφήνοντας υπονοούμενα και αιχμές για επιλήψιμες καταστάσεις.

Παράλληλα με τα πιο πάνω αλληλομαχαιρώματα, ο Γενικός Ελεγκτής κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης   σε πρωίνές δηλώσεις του σήμερα είπε ότι η καταγγελία από τον κ. Βάσο Δημητρίου για τη συναυλία Ρουβά λήφθηκε Τετάρτη και   την Πέμπτη διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία. Ο λόγος που έγινε αυτό, είπε είναι γιατί υπάρχουν στην καταγγελία   αναφορές για καταθέσεις σε λογαριασμούς ατόμων που εμπλέκονται με άτομα τα οποία είναι υπό σύλληψη, παραλαβή χρημάτων χωρίς αποδείξεις, ενδεχομένως θέματα διαπλοκών μεταξύ προσώπων τα οποία είχαν αντιληφθεί ότι αυτές τις μέρες ανακρίνονται για άλλα θέματα κλπ. Στην υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά που έγινε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου εμπλέκονται ο σύζυγος της Μαρίας Σολομωνίδου έκτακτης υπαλλήλου του Δήμου και στενής συνεργάτιδας του κ. Βέργα ο σύζυγος της οποίας ήταν γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της εταιρείας που διοργάνωσε την εκδήλωση με το Ρουβά. Ως γνωστό η κα Σολομωνίδου μαζί με τον πατέρα της βρισκονται  υποκράτηση για την υπόθεση των απειλητικών μηνύμάτων που έστειλαν σε συγεκριμένα πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση της Εταιρείας Αρίστο από το κινητό τηλέφωνο που ανήκει στον κ. Βέργα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ίδιος το είχε  αγόρασει .

DSCN6695Ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε ότι ζήτησε από το Γενικό Εισαγγελέα καθοδήγηση κατά πόσο η Υπηρεσία του μπορεί να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση   πτυχών που εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα όπως είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου   που αφορά το φόρο θεάματος στη συγκεκριμένη συναυλία και πού κατέληξαν τα λεφτά,       θέματα εμπλοκής   υπαλλήλου σε μια ιδιωτική επιχείρηση και ενδεχομένως θέματα πειθαρχικών ευθυνών αν διαπιστωθεί ότι κάποιος υπάλληλος ενεργούσε για θέμα που είχε συμφέρον στενό συγγενικό του πρόσωπο όπως ήταν η καταγγελία που δόθηκε για τον σύζυγο υπαλλήλου. Επίσης θα διερευνηθούν θεματα που έχουν σχέση με παράτυπες διαδικασίες πρόσληψης της συγκεκριμένης υπαλλήλου . <<Αυτά είναι θέματα που εμπίπτουν στη δική μας αρμοδιότητα>>, είπε ο κ. Μιχαηλίδης ο οποίος   επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Κληρίδη και συνεννοήθηκαν να εξετάσουν το θέμα τη Δευτέρα πρωϊ για να δούν μαζί πως προχωράνε.

Στο ερώτημα ότι έγινε καταγγελία από τον κ. Βέργα για άλλη υπόθεση που αφορά τη συναυλία με την Δέσποινα Βανδή και άλλες συναυλίες ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι <<αν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης θα προχωρήσουμε στη διερτεύνηση και αυτών. >>

Τί είπε ο Βέργας

Στις πρωίνές δηλώσεις του από Ραδιοφώνου ο κ. Βέργας απάντησε σε ερώτημα για την καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου της ΕΔΕΚ κ. Δημητρίου ισχυριζόμενος ότι η συναυλία περί της οποίας ο λόγος , << δεν έιχε καθόλου εμπλοκή με το Δήμο Πάφου και εννοώ,   ούτε την επιχορήγησε ο Δήμος Πάφου ούτε την οργάνωσε>>. Και πρόσθεσε: <<Μια εταιρεία ζήτησε να κάνει αυτή τη συναυλία στην πόλη μας στο Παφιακό Στάδιο. Ο ΚΟΑ διαχειρίζεται το στάδιο. Αυτή η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο πολιτιστικό παράθυρο του Δήμου με ομόφωνη απόφση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφασίσαμε να μην γίνει χρέωση του φόρου θεάματος . Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δημάρχου και ο Δήμαρχος απλώς βοήθησε στο να εξαιρεθούν κάποιες χορηγίες γιατί ηταν μια ακριβή παραγωγή και ήθελα αυτή η συναυλία να γίνει τον Αύγουστο στην πόλη μου για πολλούς και διάφορους λόγους.>>… Δεν εντόπισε  βεβαια  οτιδήποτε    επιλήψιμο, παρά  το γεγονός ότι τη συναυλία διοργάνωσε ο σύζυγος της υπαλλήλου του στην οποία χάρισε το κινητό του και η οποία είχε όπως καταγγέλθηκε  έντονη εμπλοκή στην συλλογή χρημάτων.  Η   Μαρία Σολωμονίδου σύμφωνα με την καταγγελία Δημητρίου συγκέντρωνε και αυτή εισφορές, ενώ όπως παραδέχθηκε ο Δήμαρχος ήταν υπεύθυνη για το Πολιτιστικό Παράθυρο.

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Στο μεταξύ εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας για το θέμα της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα για την υπόθεση Αρίστο. Ο κ. Σάββας Βέργας έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση στην Αστυνομία. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας κ. Αντρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και δεν απέκλεισε   ακόμα και σύλληψη του Δημάρχου Πάφου. Πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις του κ. Βέργα θα αντιπαραβληθούν με τις καταθέσεις των δύο υπόπτων της Μαρίας Σολομωνίδου και του πατέρα της οι οποίοι τελούν υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση. Αντιπαραβάλλονται επίσης με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που υπάρχουν και καλύπτουν όλο το φάσμα της υπόθεσης. Αναμένουμε είπε ο κ. Αγγελίδης ότι εντός της ημέρας θα δοθούν οδηγίες για τους περαιτέρω χειρισμούς και πρόσθεσε ότι   θα ζητηθεί συμπληρωματική κατάθεση από τον κ. Βέργα.