Εφυγε ο βετεράνος συνδικαλιστής ΠΣΟ- ΠΕΟ Κλεάνθης Κλεάνθους

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και η ΠΕΟ ανακοίνωσαν το θάνατο του βετεράνου συνδικαλιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολύμηνο αγώνα.logo_pso

Οι δύο οργανώσεις εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και αναφέρονται στη ζωή και δράση του εκλιπόντος, ο οποίος διετέλεσε μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ για πολλά χρόνια, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ την περίοδο 2006-2010 και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. “Hταν ξεχωριστό στέλεχος της ΠΣΟ, διακρινόταν για την ενεργητικότητα, τον διεθνισμό και τη μαχητικότητά του και την αφοσίωσή του στους αγώνες της εργατικής τάξης”, σημειώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.
Είχε εκπροσωπήσει την ΠΣΟ σε πολλά συνέδρια, σε πολλές χώρες του κόσμου.
Μετά τις αντροπές που συντελέστηκαν την περίοδο 1990-1992 και η ΠΣΟ πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές ο σ. Κλεάνθης Κλεάνθους στάθηκε αταλάντευτος και σταθερός στην υπεράσπιση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Ήταν για πολλά χρόνια μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΠΕΟ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΠΕΟ.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στη μεγάλη προσφορά του στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο της ΠΕΟ αποφάσισε όπως αναλάβει την κηδεία και τα έξοδα της κηδείας, και τον επικήδειο λόγο εκφωνήσει ο ΓΓ της ΠΕΟ.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 και ώρα 2.30μμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι Λεμεσού.