Παρά την κατακραυγή εναντίον της δεν παραιτείται η Γιωρκάτζη

Παρά τη λαϊκή κατακραυγή και όλους να την καλούν να παραιτηθεί η  Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας  της Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι «θα συνεχίσει ανεπηρέαστα και απροσωπόληπτα να υπηρετεί τον ανεξάρτητο θεσμό της ΚΤ με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.»Χρυστάλλα_Γιωρκάτζη5

Σχολιάζοντας το απόγευμα τα όσα διαμείφθηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και με τις έρευνες που διεξάγονται για θέματα οικονομίας, η Διοικητής της ΚΤ είπε ότι δεν αμφισβήτησε ποτέ, ούτε η ίδια προσωπικά, ούτε η Αρχή Εξυγίανσης “την ακεραιότητα έστω κατ’ ελάχιστον ή την εντιμότητα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στη διαχείριση είτε των προσωπικών του υποθέσεων είτε των καθηκόντων του ως αξιωματούχου της Πολιτείας”.

Σε σχέση με τον χειρισμό της προσωπικής υπόθεσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι για την ίδια “δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε σκοτεινό σημείο, καθόσον αφορά τον κ. Ερωτοκρίτου”.

Αναφορικά με τις διεξαγόμενες έρευνες της Αστυνομίας υπό την εποπτεία της Γενικής Εισαγγελίας, τις οποίες ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας εποπτεύουν, η κ. Γιωρκάτζη δήλωσε ότι “ως Κεντρική Τράπεζα είμαστε πάντοτε πρόθυμοι και έτοιμοι για πλήρη συνεργασία και παροχή στοιχείων και πληροφοριών με σκοπό την εξιχνίαση όλων των συνθηκών που οδήγησαν στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας, που είναι άλλωστε και δικός μας στόχος”.

Η κα Γιωρκάτζη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ημοσιογράφων  ενώ  σε δηλώσεις διερωτήθηκε γιατί επέλεξε να παραιτηθεί τώρα ο κ. Στ.Κοιλιάρης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χ.Γεωργιάδης  είπε ότι η θεσμοί έχουν τρωθεί ενώ επιβεβαιώσε πληροφορίες  ότι χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ.της Κ.Τ.  στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος προκειμένου να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.