Το Κακουργιοδικείο απέρριψε την προδικαστική ένσταση του Γ. Σιαηλή

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο απέρριψε την προδικαστική ένσταση που ήγειρε ο συνήγορος υπεράσπισης του δημοτικού σύμβουλου Πάφου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, για να εξαιρεθεί από το κοινό κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στην υπόθεση ΣΑΠΑ .ÁÉÈÏÕÓÁ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏÕ

Η πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους ανακοινώνοντας την απόφαση της ανέφερε πως η ένσταση του Γ. Σιαηλή απορρίπτεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος .

Κατανοώ, είπε, την ταλαιπωρία του κατηγορουμένου, αλλά η απόφαση λήφθηκε για να μην κατακερματιστεί η δίκη.Ο κ. Αλεξάνδρου στη προηγούμενη δικάσιμο εξήγησε στο Κακουργιοδικείο πως η σύνταξη του κατηγορητηρίου έγινε κατά παράβαση του σχετικού νόμου της ποινικής δικονομίας και παραβιάζει τις αρχές της δίκαιης δίκης.

Δεν μπορούμε, είπε, να καταναλώσουμε αρκετό χρόνο στο Κακουργιοδικείο χωρίς να ακούγεται η μαρτυρία που να αφορά εμάς και να αφορά άλλους.

Μετά τη σημερινή απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή, ανέφερε πως θα καταχωρήσει προνομιακό διάταγμα στο Ανώτατο κατά της απόφασης.

Ήδη, όπως είπε, ζητήθηκαν τα πρακτικά.

Χαρακτήρισε επίσης, την απόφαση ως δυσμενή για τα δικαιώματα του κατηγορουμένου Γ. Σιαηλή.

Η κατηγορούσα αρχή εκπροσωπείται από το δικηγόρο της Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Αριστείδη.

Η ακροαματική διαδικασία για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου Βάσο Βασιλείου και τον νυν δημοτικό σύμβουλο Γ. Σιαηλή έχει οριστεί για τις 20 Απριλίου.