Αγωγή κατά της Χρ.Γιωρκάτζη από το δικηγορικό Νεοκλέους

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη θα καταχωρήσει το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους και ΣΙΑ ΔΕΠΕ.andreas_neokleous_pic_thumb_medium638_400

Σε σημερινή του ανακοίνωση, με αφορμή τα όσα λέχθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, από το παραιτηθέν μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιο Κοιλιάρη ότι η κ. Γιωρκάτζη έκανε λόγο για “δωροδοκία” του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από το γραφείο τους, το γραφείο μιλά για “ανέντιμες μεθόδους του πεζοδρομίου και λασπολογία από όσους προσπαθούν να τους διατηρήσουν μακριά από την υπόθεση”.

«Είναι με πραγματική οδύνη πού παρακολουθούμε, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, τα όσα λαμβάνουν χώρα σήμερα, σε μια προσπάθεια ορισμένων να βοηθήσουν τους καταστροφείς της οικονομίας της Κύπρου και όσων εγκλημάτησαν σε βάρος του κυπριακού λαού, να πέφτουν τόσο χαμηλά εξευτελίζοντας και γελοιοποιώντας ανεξάρτητους θεσμούς, οι οποίοι σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς έπρεπε να ίστανται στο ύψος τους και να βοηθούν στην αποκατάσταση, τόσο της εμπιστοσύνης όσο και της οικονομίας της Κύπρου», αναφέρει το γραφείο.

Σημειώνει ότι στην υπόθεση που τους ανατέθηκε από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και των συνεναγομένων, το γραφείο «οργάνωσε μια ομάδα από αριθμό δικηγόρων, οι οποίοι εργάστηκαν νυχθημερόν και με πολλούς κόπους και μόχθους, κατάφεραν να φέρουν επιτυχή αποτελέσματα».

«Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε στους τελούντες σε διατεταγμένη αποστολή, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ανέντιμες μεθόδους του πεζοδρομίου, και έχοντας σαν όπλο τη λασπολογία, προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να μειώσουν το έργο μας και να μας απομακρύνουν από την υπόθεση», προσθέτει το γραφείο.

Όσον αφορά την υπόθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, το γραφείο δηλώνει πως σε αυτήν όλα έγιναν ενώπιον των Δικαστηρίων με πλήρη διαφάνεια. «Όλα τα σχετικά γεγονότα εξετέθησαν προ εξαμήνου ενώπιον της Κεντρικής Τράπεζας, στην παρουσία και του δικηγόρου της, ο οποίος ενεργούσε μαζί μας επίσης σαν δικηγόρος της Λαϊκής και ελάβαμε τα συγχαρητήρια όλων για το αποτέλεσμα που επετεύχθη», συμπληρώνει.

«Υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να αναφερθούν, αλλά αυτά θα εκτεθούν στα Δικαστήρια και στην αγωγή που θα καταχωρήσουμε εναντίον της κας Γιωρκάτζη για συκοφαντική δυσφήμιση, ανεξάρτητα από το εάν θα παραιτηθεί ή όχι και ανεξάρτητα από το εάν θα καταχωρηθεί ποινική διαδικασία εναντίον της ή όχι», καταλήγει.