Εμβολιάστηκαν οι γονείς του τρίχρονου αγοριού, και αναμένουν να τους δεχθούν στο νοσηλευτήριο στη Γερμανία

imagewΕμβολιάστηκαν τελικά χθες οι γονείς του τρίχρονου αγοριού που πάσχει από καρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική εξέταση, έτσι σε τρεις βδομάδες θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εμβολίου, ώστε να συνοδεύσουν το παιδί τους στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία, «η γενική κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή».

Θέλουμε να δούμε, σημείωσε, πότε θα τους δεχτούν στην Γερμανία για την επέμβαση.

Το ιδανικό, πρόσθεσε, είναι να πάει στο ίδιο κέντρο που έκανε και την πρώτη επέμβαση τον Ιούλιο του 2021.

Ο Δρ Ηλία ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει επαφές με το νοσηλευτήριο της Γερμανίας και ζήτησαν να τους πει πότε μπορούν να δεχθούν παιδί και γονείς.

Η επέμβαση του παιδιού είχε ακυρωθεί από νοσηλευτήριο της Γερμανίας για τον λόγο ότι οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Το Υπουργείο Υγείας είχε διευθετήσει, ώστε το παιδί να μεταβεί στη Γερμανία, αλλά προχθές ειδοποιήθηκαν ότι δεν μπορούν να το δεχτούν για επέμβαση λόγω του ότι οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Το Υπουργείο ήρθε σε επαφή και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με το Ισραήλ και λήφθηκε η ίδια αρνητική απάντηση για να δεχθούν το παιδί.

Συζητήθηκε και το ενδεχόμενο το παιδί να μεταβεί με συνοδό εμβολιασμένο, κάτι που η Γερμανία απέρριψε κατηγορηματικά, γιατί όπως λέχθηκε, πρέπει να υπογράψουν οι ίδιοι οι γονείς, αφού το παιδί θα οδηγηθεί στο χειρουργείο και δεν θέλουν να παρευρεθεί κάποιος άλλος για να πάρει την ευθύνη.