Ανακοίνωση ΚυπροΚουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης για τις απειλές Τουρκίας

Ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με ανακοίνωση του απαντά στις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ  για το άνοιγμα γραφείου του στην Κύπρο και επικρίνει τις φασιστικές και ρατσιστικές κυβερνήσεις της Τουρκίας που καταπίεζαν και συνεχίζουν να καταπιέζουν όλους τους λαούς που ζούν στην επικράτειά της.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Φαίνεται ότι η Τουρκία ενοχλήθηκε από την ίδρυση του Συνδέσμου μας. Ο ΥπΕξ Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μεταξύ άλλων, παραπονέθηκε για “το άνοιγμα γραφείου της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD-YPG [Κούρδων της Συρίας] στη νότια Κύπρο”. Προφανώς τον σύνδεσμό μας εννοεί.

Διευκρινίζουμεν πως:

  • ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης στοχεύει στην δίκαιη στήριξη τόσον του αγώνα του Κουρδικού Λαού, όσον και του Κυπριακού για απόκτηση της ελευθερίας τους.
  • δεδομένου ότι ο καταπιεστής/κατακτητής των λαών μας είναι η Τουρκία, δέν μας εκπλήττει η ενόχληση της ισλαμο-φασιστικής ρατσιστικής νεο-Οθωμανικής κυβέρνησής της
  • οι διαχρονικά φασιστικές και ρατσιστικές κυβερνήσεις της Τουρκίας καταπίεζαν και συνεχίζουν να καταπιέζουν όλους τους λαούς που ζούν στην επικράτειά της και έχουν διενεργήσει σειρά γενοκτονιών (Αρμένιους, Ασσύριους, Έλληνες, Κούρδους κ.α.). Της καταπίεσης δέν εξαιρούνται ούτε οι λαϊκές μάζες όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο που αρχίσαμε.”