Το ΑΚΕΛ, ο Πάπας και …τα μηνύματα

imagewΑπό πότε ένα Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα όπως η ηγεσία του ΑΚΕΛ λέει πως είνα, προτρέπει να ακούμε τα μηνύματα του Πάπα;

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου  σε δηλώσεις του το Σάββατο  στην Τριμίκλινη στη διάρκεια περιοδείας του στην ορεινή Λεμεσό και ερωτηθείς για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου,   είπε ότι ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, «έστειλε μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα όπως θα έπρεπε να κάνει ένας ηγέτης μιας μεγάλης εκκλησίας». «Να μεταφέρει μηνύματα αγάπης, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης στους ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι σε καταστροφές και πολέμους», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το πάρει πρώτα η Κυβέρνηση, η οποία οφείλω να πω ότι δεν βρίσκεται σ’ αυτό το μήκος κύματος στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού βρίσκεται σε άλλη κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Ο κ.Στεφάνου δεν ΄έμεινε ως εδώ.Προχώρησε και πάρα κάτω σε ότι αφορά το Κυπριακό κάνοντας λόγο για σαφή δήλωση του Πάπα ότι λύση θα βρεθεί μέσω του διαλόγου. «Είναι αυτό που φορτικά και συνεχώς λέει το ΑΚΕΛ από τη μέρα που κατέρρευσε η διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αρθεί το αδιέξοδο  και να επαναρχίσουν από το σημείο όπου διακοπήκαν οι συνομιλίες, διαφυλάσσοντας το κεκτημένο που εδώ και χρόνια έχει δημιουργηθεί», ανέφερε.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει ξεφύγει τελείως. Προτρέπει να ακούμε τα λόγια του επικεφαλής  της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας,αλλά κάθε που προβαίνει  σε δηλώσεις  για το κυπριακό ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου τον περνούν από γενεές δεκατέσσερις!

Παρεμπιπτόντως ακούστηκε ότι από τα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ έχουν αφαιρεθεί οι φωτογραφίες και τα πορτρέτα των Μαρξ, Εγκελς και του Εζεκία Παπαϊωάννου.

Αχ.