Το απύθμενο θράσος των κατακτητών και η αφέλεια των κατακτημένων

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την κρίση στις σχέσεις Λευκορωσίας –  Πολωνίας λόγω των μαζικών ροών παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων στα σύνορα της δεύτερης, επανέρχεται από διάφορους ανιστόρητους η παρομοίωση του τείχους του Βερολίνου με την γραμμή του Αττίλα  στην Κύπρο. Καμιά σχέση μεταξύ τους. Ο διαχωρισμός της Ευρώπης σε δυτικό και ανατολικό μπλοκ ήταν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των νικητών κατά του χιτλερικού άξονα και ο διαμοιρασμός σε σφαίρες επιρροής μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Ρωσίας. Η συνθήκης της Γιάλτας έμεινε στην ιστορία ως ένα παζάρι των νικητριών δυνάμεων σε βάρος των λαών που εξαναγκάστηκαν να υποκύψουν.

Λίγο πριν την συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, οι τρεις ισχυρότερες προσωπικότητες της εποχής έθεσαν τα θεμέλια της μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ, οι τρεις νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συναντήθηκαν στην Γιάλτα της Ρωσίας για να μοιράσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, υπογράφοντας την ομώνυμη συνθήκη.

Η Διάσκεψη διήρκησε  επτά ημέρες (4-11 Φεβρουαρίου του 1945). Η εβδομάδα κρίθηκε μείζονος σημασίας κυρίως λόγω των θεμάτων διαπραγμάτευσης που συζητήθηκαν, καθώς αφορούσαν στην μεταπολεμική πολιτική επί των χωρών που είχε καταλάβει η Ναζιστική Γερμανία, αλλά και στην τύχη αυτών που είχαν συμμαχήσει μαζί της. Η πρόταση των αγγλο-αμερικανών για διαμελισμό της γερμανικής επικράτειας απορρίφθηκε σθεναρά από τη Σοβιετική Ένωση. Έτσι και οι τρεις δυνάμεις βρήκαν, εν τέλει, κοινή γραμμή για εκμηδένιση του Γερμανικού μιλιταρισμού και του Ναζισμού  , αλλά και στην δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε η ειρήνη να μην απειληθεί ξανά από την Γερμανία. Τέλος, αποφασίστηκαν οι ζώνες κατοχής του Γερμανικού κράτους, με την Γαλλία να καλείται να καταλάβει μια απ’ αυτές.

Στην Κύπρο ο πρώτος και δεύτερος Αττίλας ήταν το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ και εκτελεστικά όργανα τους την χουντική κυβέρνηση της Ελλάδας και τους στρατιωτικούς  της  Τουρκίας.

Στην Γερμανία δεν υπήρξε ξένη εισβολή, ούτε και πολιτική εποικισμού με στόχο την αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας όπως διαπράττει ανενόχλητη αυτό το έγκλημα πολέμου στην Κύπρο η Τουρκία εδώ και 47 χρόνια.  Στη Γερμανία διαμοίρασαν τον Γερμανικό λαό σε δυτικούς και ανατολικούς και η επανένωση του το 1990 προκάλεσε μεν τριγμούς και δυσκολίες αλλά δεν προηγήθηκαν ούτε και ακολουθήθηκαν  εθνικιστικές εξάρσεις και   φυλετικά μίση που έσπειραν  στην Κύπρο οι ισλαμοφασίστες του παντουρκισμού.

Μας κοροϊδεύουν κανονικά

Πριν μερικές μέρες ο Τούρκος ΥΠΑΜ ο οποίος διαγκωνίζεται και αυτός να διαδεχθεί τον Ερντογάν , δήλωσε ότι είναι αποφασισμένοι να πετύχουν την αναγνώριση της    τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε ότι «η άποψη της Τουρκίας για λύση στην Κύπρο είναι ξεκάθαρη. Δύο ίσα, κυρίαρχα, ανεξάρτητα κράτη. Θέλουμε να αναγνωριστεί η τουρκική παρουσία στο νησί. Είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό. Για τη λύση πρέπει να το αποδεχτούν αυτό. Μιλάμε για ένα νησί που ζει σε ειρήνη και ηρεμία με αυτόν τον τρόπο. Βλέπουν το νησί σαν δικό τους. Βλέποντας την ιστορία, το νησί δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία των Ελλήνων».

Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «όλες οι ενέργειές της Τουρκίας  είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο».

Αυτοί που κουβάλησαν την Τουρκία στην Κύπρο, ΗΠΑ, Βρετανία,CIA και η ΝΑΤΟϊκή σπείρα,   μέχρι σήμερα δεν απολογήθηκαν για τα εγκλήματα πολέμου που προκάλεσε η χώρα την οποία  εξόπλισαν για να σκλαβώσει ένα ανυπεράσπιστο νησί. Ποτέ δεν της άσκησαν πιέσεις  ούτε την εξανάγκασαν να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ξεκουμπιστεί από την Κύπρο. Βολεύτηκαν και βολεύονται με τη διαιώνιση του εγκλήματος τους.

Τώρα με το διορισμό του ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ.του ΟΗΕ για το κυπριακό , Κόλιν Στιούαρτ ξεκίνησε εκ νέου το ίδιο ρεφρέν κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού. ΗΠΑ , Βρετανία, Γαλλία και άλλοι χαιρετίζουν τον διορισμό λες και υπάρχουν  οποιεσδήποτε προϋποθέσεις να ξεκινήσει ένας διάλογος για λύση του κυπριακού, με την σκληρή στάση που συντηρεί η Τουρκία για λύση δύο κρατών και την εσαεί παραμονή της στο νησί. Οι προτροπές για λύση διζωνικής ομοσπονδίας παραπέμπουν περισσότερο στον «τάφο του Αγίου Νεοφύτου» και στην μόνιμη ομηρία της Κύπρου από τους τούρκους κατακτητές παρά σε μια λύση βασισμένης στο διεθνές δίκαιο, όπου νοικοκύρηδες στον τόπο τους θα είναι οι Κύπριοι ανεξαρτήτως εθνότητας ή θρησκείας.

Η Τουρκία είναι απειλή για την  παγκόσμια ειρήνη  και σταθερότητα και έφτασε ο καιρός αυτοί που εξέθρεψαν την επεκτατική της πολιτική να την σταματήσουν όσο είναι καιρός. Ούτε οι ΗΠΑ  μήτε και η Ρωσία έχουν να κερδίσουν από αυτό τον αναξιόπιστο σύμμαχο τους. Αντίθετα, η Τουρκία ανά  πάσα στιγμή   είναι έτοιμη να «δαγκώσει» με δόλιο τρόπο και τους Αμερικανούς και του Ρώσους παρά την ανοχή τους στα εγκλήματα της και την στήριξη που απλόχερα    της προσφέρουν.

Η Τουρκία παίζει τα βρόμικα παιγνίδια της στη Συρία, στην Αφρική στα Βαλκάνια , ακόμα και στην μακρινή Κίνα υποδαυλίζοντας την μουσουλμανική μειονότητα των  Ουιγούρων. Εξοντώνει μαζικά τους Κούρδους  και αρνείται οποιαδήποτε  αναγνώριση της αυτονομίας τους ενώ στην Κύπρο επιμένει να διχοτομήσει το νησί και δια του εποικισμού να εξισώσει αριθμητικά τους μουσουλμάνους με τους Ε/κ.

Η αυτοκτονική αφέλεια πολιτικών κομμάτων που εμμένουν σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και οι επικρίσεις εναντίον της δικής μας πλευράς ότι τάχα δεν επιδιώκει λύση, δίνουν ερείσματα στην Τουρκία να αποθρασύνεται συνεχώς και να αυξάνει τον πήχη των αξιώσεων της.

Όσο για τις ξένες δυνάμεις Άγγλους, Αμερικανούς, Ρώσους Γάλλους και λοιπούς, βολεύτηκαν σε ένα σύνθημα λύσης ΔΔΟ που πουθενά αλλού δεν υπάρχει, ούτε και θα υπάρξει ως δίκαιη λύση, όταν ένας εγκληματίας κατακτητής θα μετατρέπεται σε «συνιδιοκτήτη».