Ρωσία: Συλληφθείς παραδέχτηκε την ανάμειξή του στο φόνο του Νεμτσόφ

Ρώσος δικαστής δήλωσε σήμερα ότι ένας άνδρας, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για την δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, παραδέχτηκε στις αρχές την ανάμειξή του στη δολοφονία.Arrest of suspects in the murder of Boris Nemtsov

Ο δικαστής του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας διέταξε την κράτηση του Ζάουρ Νταντάγεφ μέχρι τις 28 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Νωρίτερα σήμερα, παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου πέντε ύποπτοι για τον φόνο του Μπόρις Νεμτσόφ.

Σε δύο από τους συλληφθέντες–στους Άνζορ Γκουμπάσεφ και Ζάουρ Νταντάγεφ–απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανάμειξη στον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δικαστηρίου Άννα Φαντάγεβα.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες Σάββατο στην Ινγκουσετία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB). Τόσο ο Γκουμπάσεφ όσο και ο Νταντάγεφ κατάγονται από την περιοχή του Καυκάσου και κάποια μέλη των οικογενειών τους ζουν στην Ινγκουσετία.

Λίγο αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε   πως το Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε σήμερα την προσωρινή κράτηση τριών ανδρών οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, μετέδωσε .

Πρόκειται για τους: Σαγκίντ Γκουμπάσεφ, Ραμζάν Μπακάγεφ και Ταμερλάν Εσκερχάνοφ.

Νωρίτερα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Ζάουρ Νταντάγεφ, στον οποίον έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την δολοφονία του επικριτή του Κρεμλίνου, θα τεθεί υπό κράτηση και σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς ο οποίος βρισκόταν μέσα στη αίθουσα του δικαστηρίου ο Νταντάγεφ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 28 Απριλίου. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ρόιτερς, ο άνδρας αυτός παραδέχτηκε την ανάμειξή του.

Εκκρεμεί να αποφανθεί το δικαστήριο για την τύχη του πέμπτου συλληφθέντος υπόπτου, του Aνζορ Γκουμπάσεφ.