Πρόεδρος Αναστασιάδης: Σε δημιουργικό κλίμα η συνάντηση με ΓΓ ΟΗΕ

 

imagewΣε δημιουργικό κλίμα έγινε η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία παρέθεσε τις απόψεις και θέσεις του και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έγινε χθες στις 6 μμ ώρα Νέας Υόρκης, στο Γραφείο του κ. Γκουτέρες.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του είπε ότι “η συνάντηση με τον ΓΓ έγινε σε ένα δημιουργικό κλίμα”.

Οπως σημείωσε, “έχουμε παραθέσει τις απόψεις, τις θέσεις και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα. Έχω αναπτύξει κάποιες θέσεις και ιδέες και έχουμε συμφωνήσει ότι τα όσα αφορούν το Κυπριακό θα συζητηθούν και κατά το γεύμα που θα έχουμε στις 27 του μηνός με τον κ. Τατάρ».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα όλα να εξελιχθούν κατ΄ ευχήν. «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν, έτσι ώστε να υπάρχει μια νέα προοπτική για την Κύπρο», τόνισε, συγκεκριμένα.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Μάριος Πελεκάνος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη  Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και το Μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου  Παντελής Παντελίδης.