Έτοιμα τα σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης να υποδεχτούν αύριο μαθητές και μαθήτριες

imagewΤα σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι έτοιμα να υποδεχτούν αύριο μαθητές και μαθήτριες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-22, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος, αναφέρεται, είναι να ισχύσουν και γενικότερα συνθήκες ασφάλειας στα σχολεία. «Γι’ αυτό τον λόγο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θέλει να επισημάνει ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές στα σχολεία συμπεριφορές μικρής μερίδας μαθητών, οι οποίοι ορισμένες φορές παρεκτρέπονται και προβαίνουν σε ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, με την επίκληση κάποιου «εθίμου της πρώτης ημέρας»», προστίθεται.

Το Υπουργείο καλεί τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να αποφύγουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να αποφευχθεί και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από πλευράς των σχολείων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη παρουσιαστεί στις θέσεις τους και η στελέχωση των σχολείων είναι πλήρης ενώ οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι έτοιμες για να υποδεχτούν τα παιδιά στα θρανία.

Έχουν μεριμνήσει, εξάλλου, προστίθεται, για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως προβλέπεται στο σχετικό Πρωτόκολλο, ούτως ώστε τα σχολεία να αποτελέσουν υγειονομικά ασφαλείς χώρους.