Προσφεύγει στο Ανώτατο ο Χαννίδης για την παύση του από τον ΚΟΤ

Παράνομη και παράτυπη χαρακτηρίζει και πάλι ο τέως Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης την απόφαση του ΔΣ για παύση του, απόφαση η οποία επικυρώθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Χαννίδης αναφέρει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο, ενώ ανακοινώνει ότι έχει παραιτηθεί και από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού. Επίσης, εκφράζει ευχαριστίες προς το ΑΚΕΛ για τη στήριξή του.gqJdECZp_400x400

Στη δήλωσή του ο κ. Χαννίδης αναφέρει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την απόφαση του Υπουργικού και ότι ο ίδιος με την σειρά του ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού στις Βρυξέλλες και του ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, θέση την οποία κατείχε για δύο συνεχόμενες θητείες.

“Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κατ΄ επανάληψη έχουν δηλώσει και άφησαν να νοηθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής ήταν «εμπόδιο» στην υλοποίηση σχεδίων που είχαν υπόψη τους για την αναβάθμιση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αλλά και την αύξηση των τουριστικών εσόδων. Ως ενεργός πολίτης, αναμένω να δω στην πράξη την υλοποίηση όλων αυτών των διακηρύξεων από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ και θα είμαι ο πρώτος που θα τους συγχαρώ δημόσια αν πετύχουν να αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα, ενισχύοντας έτσι την κυπριακή οικονομία”, αναφέρει ο κ. Χαννίδης.

Σημιεώνει ακόμη ότι αν το «εμπόδιο» κατά το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ο ίδιος, τώρα ο δρόμος είναι ανοικτός και καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο “χωρίς δικαιολογίες να αποδείξει τον εαυτό του και τις ικανότητές του”.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χαννίδης εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, τους συνεργάτες και όλο το προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για τη βοήθεια και τη στήριξη που του παρείχαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, τόσο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και ως Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού.

“Νιώθω επίσης έντονα την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον πολιτικό χώρο τον οποίο ανήκω, το ΑΚΕΛ, για τη στήριξη και τη συμπαράσταση που μου έδωσαν τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά κατά τη διάρκεια της πορείας μου στον Οργανισμό. Ως ενεργός πολίτης, δηλώνω παρών στα δρώμενα της πατρίδας μας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας αλλά και οι συμπατριώτες μας”, αναφέρει καταληκτικά στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χαννίδης.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ αντεδρασε στην απόφαση  του Υπουργικού και με ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η παύση του Μάριου Χαννίδη με χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναμένεται να κριθεί ως προς τη νομιμότητα της στο δικαστήριο.
Δεν μπορεί όμως, με πολιτικούς όρους, να μην προκαλεί έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτήματα το γεγονός ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχουν επιλεκτικά στοχοποιηθεί διάφοροι αξιωματούχοι και πρόσωπα, τα οποία είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το ΑΚΕΛ ή/και την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο στόχος των κυβερνώντων και του ΔΗΣΥ να ελέγξουν τα πάντα, με την επιβολή ημετέρων που θα συμμορφώνονται προς τις εκάστοτε υποδείξεις τους, επιστρέφει το δημόσιο βίο σε πρακτικές παρωχημένων εποχών και δεν θα γίνει ανεκτή από το ΑΚΕΛ» καταλήγει  το ΑΚΕΛ.