Επιστολή στον Πρόεδρο για το θέμα των εκπαιδευτικών με το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών θα αποστείλει η Επ. Παιδείας

imagewΓια την εργοδότηση εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, ενημερώθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλος Μυλωνάς, είπε ότι αποφασίστηκε ομόφωνα από την Επιτροπή να αποσταλεί μια επιστολή – ενημερώνοντας και την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου – στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αναλάβει μια πρωτοβουλία σε γενικό επίπεδο να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε σαν πολιτεία, συντονισμένα, άσχετα με το χρόνο που θα πάρει, τον τερματισμό του απαράδεκτου φαινομένου της κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών που εργάζονται, που έχουν εργοδότη το κράτος, την πολιτεία και να μην είναι σπασμωδικά».

«Πέραν τούτου, μια αντιπροσωπεία, μια υποεπιτροπή της Επιτροπής Παιδείας, θα δοκιμάσουμε να δούμε τον Υπουργό Παιδείας, τον κ. Προδρόμου, σε μια άτυπη συνάντηση, όπου θα μας ελευθερώσει από τα τυπικά, να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα των συγκεκριμένων κατηγοριών εκπαιδευτικών, που ήταν ενώπιον μας σήμερα, δηλαδή αυτοί που εργοδοτούνται με τη διαδικασία της αγοράς υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Αυτά τα δύο, συνέχισε ο κ. Μυλωνάς, έχουν συζητηθεί και έχουν αποφασιστεί.

Προγραμματισμός εργασιών για τις επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής Παιδείας

Αναφορικά με τον προγραμματισμό για τις επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι με την έναρξη της Βουλής, την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη κατατέθηκαν θέματα από μέλη της Επιτροπής, και όπως ανέφερε, απόφαση του είναι να ξεκινήσουν με τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια, το ένα το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το δεύτερο είναι η ειδική εκπαίδευση.