ΗΠΑ: Σκότωσε οκτώ άτομα και αυτοπυροβολήθηκε

Εννέα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί έπειτα από διαφορετικά επεισόδια με πυροβολισμούς που φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον ίδιο δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σε ένα χωριό του Μιζούρι στις κεντρικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία.31dec-edmonton-800x600

Σύμφωνα με την έρευνα που συνεχίζεται, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη βράδυ σε τέσσερα διαφορετικά σπίτια του μικρού χωριού Ταϊρόν. Eνα όγδοο θύμα, μια ηλικιωμένη γυναίκα, εντοπίστηκε νεκρή σε ένα άλλο σπίτι, όμως “ενδέχεται να πρόκειται για θάνατο από φυσικά αίτια”, σύμφωνα με την αστυνομία της πολιτείας .

“Το πρόσωπο που φέρεται να ευθύνεται για τους πυροβολισμούς, ένας άνδρας ηλικίας 36 ετών από το Ταϊρόν, εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη (γειτονική) κομητεία Σάνον, οπού προφανώς αυτοπυροβολήθηκε”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζεφ Κίντερ.

“Συνολικά υπάρχουν εννέα νεκροί, περιλαμβανομένης της ηλικιωμένης και του υπόπτου”, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χθες το βράδυ περίπου στις 22:15 η αστυνομία της κομητείας ενημερώθηκε από μια νεαρή γυναίκα ότι ακούστηκαν “πυροβολισμοί” στο σπίτι όπου βρισκόταν και απ` όπου κατάφερε να διαφύγει.

Σε αυτό το σπίτι εντοπίστηκαν δύο πτώματα και στη συνέχεια πέντε ακόμη, καθώς και ένας τραυματίας, σε τρία άλλα σπίτια. Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν υπάρχει κάποια συγγενική σχέση μεταξύ των θυμάτων και του δράστη.

Το Ταϊρόν είναι ένα χωριό 2.000 κατοίκων σε μια κομητεία του Μιζούρι όπου το 97% των κατοίκων είναι λευκοί και ο ένας κάτοικος στους πέντε ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.