Από γκάφα σε γκάφα ο Μπάιντεν

Για ακόμα μία φορά, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, «διασκέδασε» τους χρήστες του διαδικτύου καθώς μπέρδεψε το επίθετο του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε «Κλούτιν».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόλαβε τουλάχιστον να διορθώσει γρήγορα το λάθος του.
Ο Μπάιντεν πραγματοποιούσε διάγγελμα με αφορμή τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, για μία σειρά κατηγοριών της Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας, για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και την υποτιθέμενη παραβίαση των δικτύων προμήθειας του αμερικανικού λογισμικού.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τα πρόσφατα σαρδάμ του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που μπέρδεψε το όνομα του Ρώσου Προέδρου.

Στην ομιλία του αργά την Πέμπτη, ο Μπάιντεν εμφανίστηκε να μπερδεύεται με τις λέξεις «κλιμάκωση» και «εμβολιασμός» και είπε λάθος το επώνυμο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ως «Κλούτιν».
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν παρατήρησα καθόλου τα σαρδάμ. Γνωρίζετε ότι η προφορά των ΗΠΑ διαφέρει από τη βρετανική, μερικές φορές δεν είναι τόσο σαφής, αλλά, πάλι, μιλάμε για έναν αρχηγό κράτους. Να μην συζητήσουμε τα προφορικά ατοπήματα» δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.
Ο Μπάιντεν μίλησε για μια νέα παρτίδα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία περιλάμβανε την απαγόρευση αγοράς ρωσικού κρατικού χρέους για οντότητες των ΗΠΑ και κυρώσεις κατά 32 ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τεχνολογίας που φέρονται να είναι υπεύθυνες για δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ουάσινγκτον απέλασε επίσης δέκα άτομα ρωσικών διπλωματικών αποστολών.